Tvůrci stealth RPG Seven si dávají záležet na netradičním hudebním doprovodu
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci stealth RPG Seven si dávají záležet na netradičním hudebním doprovodu

20. 4. 2017 18:05 | Video | autor: Václav Pecháček |

Když už si dáte tu práci sestříhat více než tři a půl minuty dlouhý trailer, který předvádí váš pozoruhodný svět a dynamický soubojový systém, rovnou k němu přihoďte i famózní muziku. Tohle (velice specifické) pravidlo neuniklo polským vývojářům stealth RPG Seven: The Days Long Gone, kteří své záběry spárovali se zbrusu novou písničkou Keepers od youtubového virtuóza Gavina Dunna, známějšího pod pseudonymem Miracle of Sound. Výsledek rozhodně stojí za zhlédnutí (a poslech).

Hypermoderní metropole plná neonů, postapokalyptické trosky, zubožený venkov, nemožné digitální konstrukce. V nich dělníci, vojáci, ale také nestvůry. To všechno za zvuků songu, popisujícího životní filozofii kmene Artee, který se soustředí na zachování uměleckých artefaktů jako způsob dokumentování historie. „And we try, try, try to keep a little beauty in the world…“

zdroj: Archiv

I když to bylo patrné už z dřívějších videí, hrdina Teriel očividně není obyčejný zloděj. Plížení zde nebude jedinou cestou kupředu. Klidně se můžete pustit do promakaných manévrů s kopím či mečem a svým nepřátelům pěkně zatopit i v boji muže proti muži. Tedy, v tomhle případě spíš boje muže proti dost velkému množství mužů najednou.

A ještě jedna poznámka k muzice. Zatímco Keepers zazní na konci během titulků, hrou vás provede soundtrack Marcina Przybyłowicze, skladatele vynikajícího hudebního doprovodu třetího Zaklínače. Zvláštní svět Vetrallského císařství bude podkreslen podivuhodnými instrumenty, které vyluzují netradiční zvuky, což ve skutečnosti zní jako ideální kombinace.

Hezky to vysvětluje sám umělec: „Lidstvo dokázalo po apokalypse znovu povstat. V takových podmínkách by lidé vytvářeli muziku jinak – nejspíš by hráli na starobylé nebo ručně vyrobené nástroje. Z toho důvodu, a s pomocí sběratele nástrojů Pawła Romańczuka, jsem si vybral z více než stovky divných, starých exponátů jeho kolekce. Mezi některé z těch nejneobvyklejších, vytvářejících nekonvenční zvuky, patří přes sto let staré Strohovy housle.“ Tento konkrétní nástroj, kterému se také říká violinofon, tedy rozhodně splňuje definici „divného nástroje“.

Seven: The Days Long Gone bude stát a padat na tom, jak povedeným se ukáže být provedení parkouru, stealthu, bojového systému a krom toho také příběhu či morálních rozhodnutí. Ale já říkám, dobrý soundtrack určitě nemůže ničemu uškodit.

Nejnovější články