Two Point Hospital se nebere vážně, budete v ní léčit vymyšlené nemoci
zdroj: tisková zpráva

Two Point Hospital se nebere vážně, budete v ní léčit vymyšlené nemoci

25. 1. 2018 11:55 | Video | autor: Václav Pecháček |

Koho by napadlo udělat hru o nemocnici, kam za doktory lidé přichází s tak hrozivými problémy, jako je například žárovka místo hlavy? Samozřejmě Marka Webleyho a Garyho Carra, kteří se v roce 1997 silně podíleli na vývoji skvělé Theme Hospital. Tihle dva teď v novém videu vysvětlují, co mají za lubem se svým nejnovějším projektem, Two Point Hospital.

“Je to simulace byznysového managementu, která se nebere zrovna vážně,” říká Webley a dodává, že ačkoli na hře oba zakladatelé pracovali posledních pár let, přemýšlejí nad ní už dvě dekády. Výsledkem by někdy ve třetím kvartálu letošního roku měla být hra, která vám umožní bezstarostně postavit krásnou nemocnici, aniž by vás ubíjela drsným světem skutečných zranění a nemocí.

zdroj: Archiv

Vývojář Ben Hymers ke hře říká: “Svůj čas trávíte stavěním místností, umísťováním předmětů, staráním se o pacienty, řízením zaměstnanců.” Na téhle frontě nic překvapivého, ale to už se nedá říct o konkrétních postiženích, s nimiž se budete potýkat.

Autoři různé nemoci vymýšlejí tak, že je nejprve napadne vtipný nebo divně znějící název, a pak se k němu snaží doplnit patřičné vizuální zpracování. Například ona žárovka místo hlavy začala jako problém jménem “lightheadedness”, což v angličtině označuje stav podobný nebo předcházející závrati, ale vývojáři ho vzali trošku víc doslova, a tak v čekárně ušetříte za elektřinu.

Two Point Hospital sympaticky spojuje lehkovážnost a náročnou správu vlastního podniku, ale kdybyste toužili po o něco realističtějším zážitku, sledujte po očku český Project Hospital. Ten se k nemocničnímu byznysu staví bez humoru, ale zato s vědeckou přesností, včetně vysvětlivek skutečných nemocí, a měl by vyjít někdy v polovině roku.

Nejnovější články