Ubisoft si do Assassin’s Creed Origins vysnil náročný, komplexní a spontánní soubojový systém
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft si do Assassin’s Creed Origins vysnil náročný, komplexní a spontánní soubojový systém

18. 8. 2017 17:32 | Video | autor: Adam Homola |

Z chystaného Assassin’s Creed Origins jsme toho neviděli zrovna málo, ale pořád toho ještě hodně zbývá. Na důkladné představení všech mechanik a novinek mají tvůrci ještě zhruba dva měsíce, a začali rovnou jednou z největších změn pro celou sérii – soubojovým systémem. Ten hází toporné prioritní animace přes palubu, jen aby uvolnil místo novému pasažérovi založenému na hitboxech a prvcích RPG.

Nově tak už nebudete muset čekat, až se přehraje příslušná animace, nebo až se panáci nastaví tak, aby na sebe mohli útočit. Když se v Origins rozmáchnete zbraní, tak jí prostě máchnete, bez ohledu na nepřátele. Výsledek tak už v praxi nestojí a nepadá pouze s hodnotou poškození, ale mnohem víc záleží i na spoustě jiných faktorů.

Především tedy na vzdálenosti, rychlosti, a na pozici nepřátel vůči vám. Najednou tak můžete bez větších problémů zasáhnout více nepřátel najednou, a co jim v takovém případě uděláte, to už zase ovlivňují statistiky každé zbraně včetně její váhy, poškození, rychlosti a dalších faktorů. Tohle všechno zase ale může ovlivnit nepřítel a jeho případný štít, rychlý přesun na jinou stranu či protiútok.

Zbraní nablízko má být v Assassin’s Creed Origins hromada, ale bojovat můžete i bez nich – jen pomocí holých rukou. V soubojích na dálku zase oceníte několik typů luků od toho tradičního, přes „brokovnici“ (luk, co vystřelí více šípů najednou), až po odstřelovací luk na velké vzdálenosti. S každou zbraní můžete navíc útočit rychle a slabě, nebo pomalu a silně, což lze s různými zbraněmi různě kombinovat a řetězením útoků vytvářet jednoduchá komba.

zdroj: Archiv

Tím vším pak ještě prostupují všudypřítomné statistiky, úrovně zbraní, přidružené efekty a RPG prvky s důrazem na náročnost soubojů. Ty podle tvůrců skutečně nemají být triviální. Když se na vás sesype partička osmi borců, budete mít problém. V takovém případě byste měli urychleně ukročit stranou, vytvořit mezi vámi a nepřáteli alespoň nějaký prostor, a začít zvažovat další postup.

V podobných situacích vám může pomoci i systém pro rychlý přechod ze soubojů nablízko k soubojům na dálku. Cílem vývojářů bylo nastavit změnu zbraní tak, aby byla co nejplynulejší a nejrychlejší. Hráči by se neměli obávat i v těch nejvypjatějších situacích přepnout z kopí na luk a sejmout blížícího se nepřítele jedním přesným šípem.

Assassin’s Creed Origins obecně slibuje přiměřeně náročné, velmi dynamické a ideálně také spontánní souboje, ve kterých bude záležet jak na vašich schopnostech, tak na statistikách, RPG prvcích a efektech. Což zní z rozhovorů a videí zajímavě. Na místě přešlapující série něco takového potřebuje jako sůl. Jestli se tvůrcům takhle nelehký úkol povede, uvidíme na konci října.

Nejnovější články