Ukázka soubojů z The Surge silně připomíná Lords of the Fallen
zdroj: tisková zpráva

Ukázka soubojů z The Surge silně připomíná Lords of the Fallen

21. 4. 2017 11:28 | Video | autor: Aleš Smutný |

Deck13 se připravují na vydání svého sci-fi akčního RPG The Surge a po minulém traileru, který se věnoval primárně kořisti z boje, ukázali přímo boj. Asi není nijak překvapivé, že hra silně evokuje jejich předchozí titul Lords of the Fallen, který byl ovšem esteticky ryzím fantasy. Jelikož The Surge stojí na sci-fi nohách a estetice, která vychází z pracovních strojů a exoskeletárních obleků, vizuální dojem je jiný a nejsem si úplně jistý, zda je to k lepšímu.

Soubojový základ je přitom stejný a samozřejmě evokuje Souls sérii, u které se ostatně Lords of the Fallen silně inspirovala. Nepřátelé mají vzorce útoků, do kterých se rozhodně nechcete nechat chytit a pokud se tak stane, váš oblek suše zkonstatuje, že nedetekuje životní funkce. Musíte při svých útocích počítat s omezenou staminou a rozhodně se neutrhnout ze řetězu a pak jen sledovat, jak vašemu obleku došla šťáva. Při boji využijete nejen blokování zbraní, ale i úhyby, skoky a také efektní (a efektivní) sklouznutí se, které střetu dodává na dynamice.

Systémově tak souboje v The Surge nepůsobí vůbec špatně, byť už trochu okoukaně. Nicméně co do samotného zasazení hry a vizuálu prostě nemám ze hry nejlepší pocit. Mlácení obrovskými konstrukty, které evokují obouruční meče, vizuální změny exoskeletu reflektující lepší brnění, tomu všemu chybí poetika a následně i radost, kterou člověk má, když nalezne nový meč nebo kus výzbroje. Popravdě, mám pocit, že v The Surge můžu nepřátele mlátit Traverzou+2 a vyjde to nastejno. Chápu, že příběh hry diktuje zasazení do industriálního prostředí, ale nejsem si jistý, zda bude kořist pro hráče stejně lákavá. Ostatně, to se týká i nepřátel, většina z nich mi splývá do uniformních hroud kovu.

zdroj: Archiv

To je ale ryze osobní preference a pokud vám naopak tento styl sedne, The Surge může představovat solidní akční RPG. Tím spíš, že v soubojích musíte počítat s tím, že některé části protivníků jsou hůře chráněné, že jim můžete odsekávat končetiny (a následně amputovanou výzbroj rovnou použít proti nim) a celkově má být soubojový systém sice opatrný, ale zároveň rychlý. Jak se to povedlo zjistíte 16. května, kdy hra vychází na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články