Underworld Ascendant se připomíná trailerem z temného dungeonu
zdroj: tisková zpráva

Underworld Ascendant se připomíná trailerem z temného dungeonu

6. 11. 2018 12:05 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Ultima Underworld ve své době přinesla revoluční, živoucí podzemní svět, ale měla tu výhodu, že v roce 1992 šlo o něco vcelku bezprecedentního. Její duchovní následnice Underworld Ascendant tuhle přednost v dnešní konkurenci nemá, ovšem zkusí vás přesvědčit alespoň trailerem u příležitosti vydání – vychází přece jen už příští týden.

Na duchovním nástupnictví není nic špatného, na druhou stranu ho vývojářská studia zvládají odbavit se střídavým úspěchem. I nejnovější trailer na Underworld Ascendant mě osobně úplně nepřesvědčil, že tohle bude ten povedený případ, protože opět demonstruje spíš jakousi atmosféru a promakanou fyziku než to, proč hráči měli před čtvrtstoletím rádi Ultimu. Vzhledem k tomu, že OtherSide pracuje i na System Shocku 3, mohl by to být důvod k obavám.

 

Místo velkých otevřených levelů vybízejících k prozkoumávání a rozhovorů s místními podzemními obyvateli, rozumějte monstry, ukazuje Ascendant hlavně koridory a trochu roztřesené souboje. Nutno uznat, že vizuálně zatím všechny dungeony vypadají nádherně.

Jestli bude Underworld Ascendant zábavná i jako hra a ne pouze jako krásná interaktivní expozice, to zjistíme už příští týden. Na Steamu hra vychází ve čtvrtek 15. listopadu, podle informací od vydavatele ji v ten den pořídíte za 30 dolarů. Pokud si ji ovšem koupíte během prvního týdne po vydání, dostanete dva herní mazlíčky, kteří vám pomohou v boji, a digitální mapu legendární lokace Stygian Abyss.

Nejnovější články