Uniklé video předvádí battle royale pro Battlefield V
zdroj: tisková zpráva

Uniklé video předvádí battle royale pro Battlefield V

8. 3. 2019 11:13 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Firestorm, mód battle royale do Battlefieldu V, sice tvůrci slibovali už při oznámení, ani čtyři měsíce po vydání v něm ovšem není. Dlouho očekávaná vyvražďovačka má vyjít někdy tento měsíc, a přestože EA její blízkost naznačila třeba jednou denní výzvou, která po vás chtěla odehrát nějaká ta kola, není to nic proti tutorialu, jenž se na internetu objevil včera.

Na první pohled bude Firestorm přesně tím omletým konceptem, který už mnoha hráčům začal lézt krkem, další desítky milionů ale pořád baví. Hrát budete moct sólo, ve dvojici anebo ve větším týmu, seskočíte padákem na poměrně velkou mapu, najdete si zbraně a vybavení. Namísto elektrických bouří kruh ohraničuje zuřivá ohnivá zeď.

Kapacita inventáře je omezená, trochu si ji můžete rozšířit nálezem batohu. Zbraně nacházíte ve třech různých kvalitách (common, rare, epic), ty nejvzácnější pak mají lepší zaměřovače, větší zásobníky a menší zpětný ráz.

Nepočítejte ale s nacházením jednotlivých komponent na způsob Apex Legends. Nábojů je málo a logicky musíte sbírat ty pro zbraň, kterou zrovna máte v ruce. Ze samotných tříd ve Firestormu neplynou žádné výhody ani postihy.

Pokud hrajete ve dvojicích nebo větší skupině a někdo vás omráčí, můžete pořád střílet z pistole, zatímco čekáte, až vás parťák zvedne. Ale když vás nepřítel dorazí, jste prostě mrtví. Žádné oživování.

Za obsazování bodů a další úspěchy si můžete povolat posily v podobě tanků, člunů, letadel a tak podobně. Ve vozidlech jste logicky méně zranitelní, jen pozor na protitankové střely a raketomety, ty budou ve Firestormu samozřejmě taky.

Komunitní manažer Battlefieldu V se k uniklému videu vyjádřil ve smyslu, že jde o záběry ze starší verze hry a fanoušci tedy nemají být překvapení, když výsledná verze bude vypadat trochu jinak. Základní myšlenka se ale změní asi jen těžko.

Firestorm má do Battlefieldu V dorazit během března.

Nejnovější články