Upíři řádí v novém traileru na Code Vein, postapo RPG podobné Dark Souls
zdroj: tisková zpráva

Upíři řádí v novém traileru na Code Vein, postapo RPG podobné Dark Souls

22. 11. 2017 9:15 | Video | autor: Václav Pecháček |

Trailer jménem „Misbehave“ ve mně na kratičký okamžik zažehl naději na hru podle seriálu Firefly, ale bohužel se zdá, že Nathan Fillion je příliš zaměstnaný v Destiny, Halo a dalších univerzech, než aby udělal to, co po něm evidentně všichni rozumní lidé chtějí. Inu, nechme vesmírné kovboje na pokoji a soustřeďme se radši na jinou nepravděpodobnou kombinaci – postapokalyptické upíry. Akční RPG Code Vein se totiž pochlubilo dalším videem, které jenom zvýrazní jeho nálepku „anime Dark Souls“.

Obří bosse bychom tu měli, polootevřený propojený svět taky, a dokonce to vidím i na zruinované prostředí prodchnuté vzpomínkami a zmařenými nadějemi. Ideální koktejl pro spoustu sekání, bodání a umírání! Jen příběh nejspíš tentokrát bude vyprávěný trochu přímočařeji než v klasikách studia From Software, o což se postará ansámbl typicky japonských postaviček.

A trochu jinak by měl fungovat i boj, hlavní náplň celé hry. Jakožto poslední přeživší upíři totiž pochopitelně musíte sát rudou tělní tekutinu, která napájí vaše superschopnosti. K tomu využijete Krvavé závoje, speciální přístroje nebo kusy oblečení, jimiž se nepříteli snáze dostanete pod kůži a do žíly. To víte, je to budoucnost, a i upíři jdou s dobou.

zdroj: Vlastní

Zatím sice neznáme ani přesné datum vydání (víme jen, že by to mělo být někdy v příštím roce), ale pokud budeme věřit relativně nadšeným mediálním reakcím, jimiž se Code Vein chlubí v traileru, možná se bude nač těšit. Her toužících po tom, aby se staly právoplatnými dědici série Dark Souls, je sice opravdu hodně, ale třeba téhle pomůže její osobitá stylizace a to, že by měla vyjít současně na PC, PlayStation 4, Xbox One i Switch.

Nejnovější články