Upírské RPG Vampyr z vás udělá zrůdu plivající do Boží tváře
zdroj: tisková zpráva

Upírské RPG Vampyr z vás udělá zrůdu plivající do Boží tváře

3. 5. 2018 16:32 | Video | autor: Václav Pecháček |

Je špatně, že jsem u nového traileru na temné upíří dobrodružství Vampyr dostal chuť na lidskou krev? Srdce londýnských obětí tak krásně tepou, a stačilo by jen zatnout zuby do jejich tepen, aby ta sladká, životadárná šťáva byla moje… Už se těším, až v kůži doktora Jonathana Reida roztrhám na kousky Hippokratovu přísahu a za odměnu získám – krom zvráceného potěšení – nové bojové schopnosti.

Vypravěč, jehož strašidelný hlas video podkresluje, je patřičně charismatický a vypadá na slušného záporáka, a při jeho závěrečném: „Plivni do oka Božího!“ mi přeběhl mráz po zádech. Jen mě trochu trápí jedna otázka. Když Jonathan zabíjí různé bandity a lupiče zleva zprava, když si během boje pochutnává na jejich krvi, proč by potom vraždil ještě obyčejné civilisty a dostával se do nepříjemných morálních dilemat, což je něco, co tvůrci ze studia Dontnod všemožně inzerují?

zdroj: Vertical Entertainment

Snad se nedočkáme nepěkného případu ludonarativní disonance, a pokud ano, snad bude Vampyr aspoň slušná akční záležitost. Napovídala by tomu hromada schopností, které doktor Reid může získat, od klasických skoků určených k rychlému překonání velké vzdálenosti až ke „Krvavému kopí“ sloužícímu k útokům na dálku.

Z některých pozdních upírských schopností mají hrůzu dokonce i vaši krvežízniví soukmenovci, ale háček je tu dost evidentní a pěkně naostřený. Abyste se ke všem těm hračkám dostali, musíte pít krev nevinných, a tím dost možná odsoudit jejich komunitu k záhubě. Co když si kvůli pěkným vylepšeným drápům pochutnáte na chlápkovi, co celou čtvrť Londýna zásobuje léky nebo jídlem? No jo, obtížné volby. Snad o ně 5. června nebude nouze.

Nejnovější články