Upírský Nosgoth ze světa Legacy of Kain láká do bety
zdroj: tisková zpráva

Upírský Nosgoth ze světa Legacy of Kain láká do bety

19. 12. 2013 16:25 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Od září už Nosgoth není jenom názvem země ze série Legacy of Kain, ale i jméno free-to-play multiplayerové PvP řežby ze stejného světa. Ve snaze vykoupit hru, kterou většina fanoušků značky nenávidí, a ti zbylí zase nedovedou ani vyslovit její jméno, se nám vývojáři Square Enix pokusili omluvit hrstí nových informací, slibů a akčním trailerem.

Pokud o Nosgoth jako já nevěřícně čtete poprvé, odkážu vás na původní Petrovo oznámení. Dozvíte se v něm třeba, jak hra (ne)souvisí s historickým pozadím Legacy of Kain, nebo jakou asymetrickou dynamiku slíbí její souboje týmu upírů proti týmu lidí. Krom informací z tehdejšího článku jsme se nyní rovněž čerstvě dozvěděli o takových šokujících inovacích jako "rozličných třídách" (bez upřesnění), slibu o zamezení "pay to win mechanik" (bez upřesnění) či příslibu o "maximální možnosti úprav" hráčovy postavy, tedy všehovšudy jeho perků, vybavení a schopností. Ach jo, kdy už mi nějaká taková úprava postavy dovolí sestavovat rodokmen až o třetího kolene.

Ironii na okamžik odsuňme stranou. Ačkoliv zkušenost z úspěchu podobně malých projektů, jež se navíc zvysoka vykálí na žádost komunity, rozhodně o životaschopnosti Nosgoth nevěstí nic dobrého, samotná idea multiplayer hry z veskrze singleplayer světa nemusí být nutně zlo z vnějšího vesmíru, jak dokazuje třebas velmi kvalitní MP komponent Mass Effectu 3. Square Enix však za případný neúspěch (možná fanoušky přeceňujeme) nemusí vinit nikoho krom sebe – kdyby singleplayer alespoň přislíbili za zisky z multiplayeru, mohla by se koza nažrat a vlk by zůstal celý.

V momentálním stavu Nosgoth prochází uzavřenou alfa verzí několika vyvolených hráčů, to se však prý brzy změní a Nosgoth se přetransformuje do bety – zájemci se mohou registrovat zde, a předtím se k tomu namotivovat akčním videem níže.

...

Nejnovější články