Upoutávka na Silent Hills je plná červů a jiných nechutných scén
zdroj: tisková zpráva

Upoutávka na Silent Hills je plná červů a jiných nechutných scén

18. 9. 2014 10:37 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Když se spojí Hideo Kojima a Guillermo del Toro, je zjevně o zábavu postaráno. Jejich společná reimaginace Silent Hills sbírá pozitivní reakce kde to jde a od srpnového oznámení si její demo (nebo spíš prototyp) na PS4 stáhl už milion uživatelů. Aby to ostatním fanouškům na jiných platformách nebylo líto, mohou se nechat postrašit novou upoutávkou, která představuje koncept hry a dokazuje, že o bizarní podívanou ve hře rozhodně nebude nouze. 

Jelikož jde o video nahrané přímo na prezentaci na TGS 2014 dočkáme se v něm útržků japonštiny, ale výsledné atmosféře to neubírá. Celkem zvládne video během necelých dvou minut z obrazovky vychrlit pět solidně ujetých nechuťáren, a přestože snad žádná (krom úplně první) ničím vysloveně nepřekvapí, je rozhodně příjemné sledovat, že surrealistickému strašení se dobře daří i v letošním roce. 

Na druhou stranu je trochu škoda, že tvůrčí invence obou velikánů servíruje spíše cosi připomínajícího předskriptované sekvence než čerstvější a snad i méně vypočítavé pojetí hororu. Všechno ale může být docela jinak, pořád jde jen o konceptuální video a konkrétnějších detailů o Silent Hills je stále poskrovnu. Snad se brzy dočkáme více detailů o hře samotné. 

Nejnovější články