Už i Ace Combat 7: Skies Unknown dostává battle royale
zdroj: tisková zpráva

Už i Ace Combat 7: Skies Unknown dostává battle royale

11. 1. 2019 16:22 | Video | autor: Patrik Hajda |

I když nejsem kovaným pilotem ve stíhačkové sérii Ace Combat, multiplayerový mód battle royale jsem zde opravdu nečekal. Ale taková už je zkrátka realita posledních let. Nicméně se neděste. Ve výsledku vlastně o žádný battle royale nejde. Aspoň ne v podobě, kterou proslavilo PUBG a Fortnite.

Týden před vydáním se objevil nový trailer, který se zaměřuje na multiplayer. Jakmile tedy naberete hráčské zkušenosti v kampani, bude vás čekat bitva s piloty z masa a kostí. V multiplayeru je pro vás připraveno 28 stíhaček (plus jedna navíc za předobjednávku a další v deluxe edici), které si upravíte stovkou různých dílů a vyberete si ze 120 odznaků či 190 přezdívek.

Následně budete mít na výběr ze dvou módů pro osm hráčů – deathmatch a team deathmatch. A kde je slibovaný battle royale? Deathmatch je battle royale. Osm pilotů bojuje na jednom nebi do posledního přeživšího. A nic nenasvědčuje tomu, že by se kolem vás uzavíral jakýsi kruh. Vypadá to, že ve skutečnosti jde o pouhé přejmenování nijak výjimečného módu.

zdroj: Archiv

Ale na jméně nezáleží. Jednoduše si v multiplayeru zabojujete buď na vlastní pěst, nebo se přidáte k někomu do týmu. A pokud budete v Ace Combat 7: Skies Unknown opravdu dobří, ostatní se to dozví. Nejen proto, že při střetu s vámi nedostanou šanci. Ale hra vás navíc patřičně onálepkuje pro snadné rozpoznání.

Nálepkou na vás v podstatě vypíše odměnu. Hráč, který sestřelí nejlépe hodnoceného soka, se sám dočká lepšího ohodnocení než v případě ostatních sestřelů. A o nic jiného tu vlastně nepůjde, když základní pravidlo hry zní: „Sestřel, nebo buď sestřelen!“

Svůj um dokážete ostatním už 18. ledna na PlayStationu 4 a Xboxu One. Ace Combat 7: Skies Unknown vyjde i na PC, ale až 1. února.

Nejnovější články