V ačním RPG Nier: Automata se spolu utkají androidi a obrovské stroje
zdroj: tisková zpráva

V ačním RPG Nier: Automata se spolu utkají androidi a obrovské stroje

13. 2. 2017 16:41 | Video | autor: Václav Pecháček |

Platinum Games umí. A co umí, ptáte se? No, skoro všechno, hlavně tedy luxusní akční souboje, jak tihle japonští vývojáři dokázali třeba sérií Bayonetta. Jejich dalším projektem je RPG Nier: Automata, pokračování 7 let staré Nier, kde se budete v roli silné ženské hrdinky prohánět po okolí a kosit zlé mašiny svým absurdně obrovským mečem. Celý příběh ale bude zaručeně pořádně zamotaný a plný emocí, jak naznačuje nejen přítomnost ředitele projektu Tara Yoka známého svými temnými narativními choutkami, ale taky patřičně divný příběhový trailer.

Země je ovládnuta zabijáckými mimozemskými stroji, a poslední nadějí lidstva jsou androidi 2B, 9S a A2. Tahle skupina má za úkol mašiny porazit a zničit, což se samozřejmě neobejde bez uskakování, střílení, sekání, explozí a skřípění kovu o kov. Ve videu na vás čeká obrovitánská ropná plošina přivedená k životu a vyzbrojená pilami, sexy androidka, do půl těla obnažené duo jejích soukmenovců a možná až trochu přehnanými emocemi nabité dialogy, které naznačují, že určitě nepůjde o bezduchou rubačku.

Jaké se za zdánlivě jednoduchou premisou skrývá tajemství, to se dozvíte už velmi brzy. Nier: Automata se kromě původně oznámeného PlayStation 4 chystá i na PC. V Evropě by se měla objevit 10. března, tedy více než dva týdny po japonském vydání. Musíte se tedy obrnit trpělivostí. Vezměte si však příklad z lidstva celé roky živořícího na Měsíci a doufajícího, že jednoho dne získá zpět svou domovinu a porazí mocné živoucí stroje. 14 dní najednou nezní jako tak hrozná cifra. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články