V adventuře The Fall Part 2 pomáháte zmatenému robotovi uvědomit si, že není vlak
zdroj: tisková zpráva

V adventuře The Fall Part 2 pomáháte zmatenému robotovi uvědomit si, že není vlak

7. 2. 2018 9:45 | Video | autor: Patrik Hajda |

První díl nevšední adventury The Fall Lukáš chválil za zajímavé nápady, příběh koketující s umělou inteligencí a výborné vyvrcholení po čtyřech odehraných hodinách. Pokračování The Fall Part 2: Unbound zachází v případě umělé inteligence ještě o kus dál a její pozoruhodné problémy předvádí na pěti minutách z hraní.

The Fall Part 2: Unbound je v jádru adventura. Zčásti nadabovaná, zčásti vás čeká spousta čtení. A kromě toho si i lámete hlavu s tím, co se zrovna děje na obrazovce. Tvůrce John Warner si zakládá na různorodosti jednotlivých problémů, na které narážíte v roli porouchané umělé inteligence ARID. Ta se umí digitálně vtělit do různých přístrojů a učit se od nich. Nebo naopak učit je, což je i případ nových záběrů.

V těch ovládáte bojového drona jménem One, jehož filtry vnímání byly poškozeny a v důsledku toho přijal za svou identitu úplně vše kolem sebe. „JÁ JSEM VLAK!“ řekne mnohokrát, přičemž se pomalu učí tomu, že vlastně není stůl, není ani židle, není dokonce ani podlaha a už vůbec není zrcadlo, ale jen odraz v něm.

zdroj: Archiv

Metodickým pozorováním okolí a přicházením na jeho význam One postupně zjišťuje, co všechno není, ale stále si myslí, že je vlak. Cílem tohoto problému je přivést ho zpátky k sobě, což vás zřejmě posune dál k úplně jinému a originálnímu problému. The Fall Part 2: Unbound má být až třikrát delší než první díl a vychází již 13. února na PC, PlayStaion 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články