V adventurní strategii Pathway si zahrajete na Indiana Jonese
zdroj: tisková zpráva

V adventurní strategii Pathway si zahrajete na Indiana Jonese

18. 3. 2019 13:16 | Video | autor: Patrik Hajda |

Pokud znáte hry vydavatelství Chucklefish, pak vás alespoň grafická stránka jimi zaštítěného projektu Pathway nepřekvapí. Hezký pixel art perfektně zapadá do jejich portfolia, kde se mimo jiné skví skvosty jako Stardew Valley a Wargroove. Pathway by mohla být dalším z nich díky indianovskému nádechu, tahovým soubojům a spoustě příběhů.

Tvůrci ze studia Robotality vás v připravované novince Pathway vyšlou na pět dobrodružných kampaní, ve kterých se se skupinkou najatých dobrodruhů snažíte překazit plány nacistů. Ti v ruinách hledají bájné artefakty, které by jim pomohly s vítězstvím v nadcházející druhé světové válce. Sami proto cestujete nebezpečnou krajinou a snažíte se jim poklady vyfouknout před nosem.

Nové vydatné záběry z hraní ukazují začátek druhé kampaně. Do začátku si zvolíte dva dobrodruhy, ale další dva se k vám mohou připojit v průběhu dobrodružství, budete-li mít štěstí a učiníte moudrá rozhodnutí. Cestu absolvujete v džípu a sami si volíte z nabízených tras, aniž byste ve většině případů tušili, co vás čeká na dalším kroku.

zdroj: Archiv

Někdy vás potká kratičký příběh o tom, kterak jste píchli pneumatiku. Příště zavítáte do vesnice, kde prodáte nepotřebné zásoby a nakoupíte velmi potřebné palivo. Jindy se musíte rozhodnout, zda se vyhnete nebezpečí, nebo se do něj vrhnete po hlavě. V případě druhé možnosti vás čekají tahové souboje à la XCOM s nacisty či zombíky.

Ze záběrů se souboje zdají být poměrně náročné. Postavy snesou sotva tři útoky od nemrtvého, ale sami disponují mocnými zbraněmi s plošnými útoky, které vás vysekají ze zdánlivě bezvýchodné situace. Ovšem jednou vám štěstí určitě dojde a něco mi říká, že smrt postavy bude definitivní.

Další důležitou složkou hry bude správa inventáře, který rozhodně není neomezený a často tak budete čelit dilematům, co si vzít s sebou a co ponechat poušti. Když se vám kampaň nepovede, její opakování nebude díky procedurálnímu generování a více než 400 událostem na chlup stejným zážitkem.

Pathway zatím vypadá jako solidní titul, který se inspiruje na mnoha místech (nemohu nezmínit značnou podobnost s Curious Expedition a Knights of Pen and Paper). Hra vyjde někdy v průběhu letošního roku pouze na počítačích.

Nejnovější články