V akční adventuře Control je na denním pořádku levitace a destrukce prostředí
zdroj: tisková zpráva

V akční adventuře Control je na denním pořádku levitace a destrukce prostředí

28. 3. 2019 8:50 | Video | autor: Patrik Hajda |

Datum vydání další zajímavě vypadající hry od Remedy prosáklo na povrch v minulých dnech díky kartě hry v obchodě Microsoftu. Stále mohlo jít o chybku, ale nyní už to máme potvrzené přímo od tvůrců. Control vyjde na všech platformách 27. srpna. Při této příležitosti se nabízí nový pohled na hru, schopnosti její hrdinky a destrukci prostředí.

Jesse Faden je žena, kterou byste si nechtěli rozhněvat. Novopečená ředitelka organizace zabývající se nadpřirozenými jevy sama disponuje nevídanými schopnostmi. Její vlastní levitace patří k těm méně škodlivým. Schopnost manipulovat předměty pomocí mysli (a natažené ruky) je už o něco nebezpečnější, tedy pro její nepřátele.

Prostředí naštěstí není statické, ale vzduchem létají kusy zdiva, binec z výbuchů, židle, stoly a další. Zkrátka radost pohledět. Rovněž se vám nabízí pohled na prapodivně tvarované zbraně a jejich úpravu v inventáři.

zdroj: Archiv

Kromě akčních pasáží dojde v Control i na opatrný průchod fantasmagorickými lokacemi, které v závěru videa vyústí střetem s prapodivnou hydrou, což by klidně mohl být bossfight. Datum vydání už víte, o roční exkluzivitě pro Epic Games Store v případě PC jsme psali minulý týden, zbývá jen představit předobjednávky.

A bohužel nejde o nic jednoduchého. Na oficiálních stránkách je k nim dokonce hutné FAQ, jelikož bude k dispozici několik edic na různých platformách s různými exkluzivními bonusy. Zároveň se dozvídáme, že hru čekají po vydání dvě rozšíření – první zvané The Foundation dorazí na přelomu roku a druhé, Awe, někdy později.

Nejnovější články