V akční fantasy Scalebound ovládáte svého ochočeného draka

4. 8. 2015 17:35 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tajemně se tvářící Scalebound se na tiskové konferenci Microsoftu odhalila trochu více. Jak se zdá, půjde o akční RPG, kde kromě svého hejskovského hrdiny ovládáte i ochočeného draka a to ve světě, kde se zjevně mixuje moderní technologie s fantasy zasazením. Když odhlédnu od nesympatického hrdiny, Scalebound může být zajímavý právě tím, že musíte zapojit svého dřačího společníka do boje.

Když jde o rubání se s knechty, ještě hra nevypadá nijak zvláštně, ale ve chvíli, kdy dojde na obří monstrum, získává konečně určitý punc originality. Ten se ještě prohloubí ve chvíli, kdy přijde na řadu obrovitý drak, který i představuje kooperaci pro až čtyři hráče, přičemž každý bude mít svého vlastního draka.

Ačkoliv jsme toho zase tolik neviděli, z mizících čísel při zásahu nepřátel hádám, že ve Scalebound najdeme RPG prvky a tedy snad hlubší úpravu postavy a samozřejmě i vašeho draka. Když už je ve hře kooperace, taktéž doufám v možnost upravovat svého draka nějak výrazně, aby se v kooperaci neprohánělo kvarteto jen trochu jinak zabarvených obřích ještěrů.

Ještě bude třeba co se týče Scalebound odpovědět na spoustu otázek, ale mám tušení, že by se tenhle japonský kousek mohl stát černým koněm příštího roku – vyjde totiž až o vánocích 2016. A ačkoliv toto tušení plyne spíše ze šestého smyslu, mám taktéž stejnou důvěru v tvůrce z Platinum Games, kteří stáli třeba za Bayonettou či Metal Gear Rising: Revengeance.

Všechna videa, obrázky a novinky z GamesComu můžete sledovat v našem speciálu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články