V Ash of Gods vám ukřižují družinu a zabijí hrdinu, a stejně to neznamená konec
zdroj: tisková zpráva

V Ash of Gods vám ukřižují družinu a zabijí hrdinu, a stejně to neznamená konec

27. 2. 2018 11:59 | Video | autor: Václav Pecháček |

Tahové RPG Ash of Gods sice vypadá naprosto fantasticky, jako něco mezi Banner Sagou a dílem Ralpha Bakshiho, ale se zvukovou stránkou to možná bude o něco horší. Tedy, hudba bude určitě úžasná, však je za ni zodpovědný Adam Skorupa, skladatel muziky do prvního Zaklínače. Ale soudě dle vypravěče v novém traileru by mohl být problém spíš v hlasech. Doufám, že se jeho podivuhodným přízvukem a abnormální artikulací nenakazí dabérský ansámbl.

Trailer vysvětluje, že ve světě Ash of Gods není nikdo v bezpečí, dokonce ani hlavní hrdina. Tvůrci svému systému říkají „rogue-like storytelling“ a jeho výhodou je, že příběh by měl být kompletně nepředvídatelný. Někomu může hrdina zemřít v prvním souboji, někomu přežije až do konce, ale příběh každopádně dál pokračuje.

Konkrétní postavě jednou useknou ruku, jednou dorazí do cíle zcela nepoškozená. Může dojít dokonce i k totálnímu selhání, když celou vaši družinu ukřižuje nepřátelská armáda. Mělo by to vyvolávat neustálé napětí, protože i to nejmenší rozhodnutí může mít dalekosáhlé následky – jen by mě zajímalo, jak si s tím poradí scénář. Ale teď už vás přestanu napínat a nechám vás, ať se zaposloucháte do jedinečného hlasového projevu místního vypravěče.

zdroj: Archiv

Zní mi to trochu jako kdyby se nějaký člověk s velmi základní znalostí angličtiny zoufale snažil parodovat Seana Conneryho. Ale budiž, aspoň se mi video zarylo celkem hluboko do paměti, z níž mi už doufám nevypadne ani blížící se vydání. Bitvy, rozhovory i náhlé smrti dorazí v průběhu března, a to snad na úplně všechny existující systémy (Windows, PS4, XONE, Linux, Mac, Switch, Android a iOS).

Nejnovější články