V Assassin’s Creed Odyssey potkáte Héfaista i zářivého kyklopa
zdroj: tisková zpráva

V Assassin’s Creed Odyssey potkáte Héfaista i zářivého kyklopa

9. 1. 2019 16:44 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Nový rok je tu, a přestože je Assassin’s Creed Odyssey hrou loňskou, dočká se své porce čerstvého obsahu. Další dobrodružství čekají jak na majitele season passu, kteří jistě nedočkavě vyhlížejí pokračování příběhu o první skryté čepeli, tak na všechny ostatní majitele hry. Ti budou odměněni novými úkoly a žoldáky, jejichž zabitím si můžete vysloužit zajímavé odměny.

V polovině měsíce dorazí přídavek s názvem Shadow Heritage, pokračování příběhu Legacy of the Lost Blade o první asasínské skryté čepeli, a tentokrát se bude z velké části odehrávat na moři. Odemkne se po dokončení 7. kapitoly hlavní příběhové linie a k pohodlnému hraní budete potřebovat alespoň 28. level. Zároveň musíte mít přirozeně dohranou první kapitolu, Hunted.

Pár nových úkolů se ale dočkáte i v případě, že jste si tenhle balíček nekoupili. Sérii questů Lost Tales of Greece rozšíří dcery Lalaie. Dozvíte se o ženách, které se chtějí naučit bojovat, protože všichni muži z vesnice odešli do peloponéské války. Prý si máte představit něco jako ženskou řeckou verzi Sedmi samurajů.

Bojechtivé ženy nejsou jedinou novinkou, coby Kassandra nebo Alexios se můžete přimotat do cesty ještě jistému kontroverznímu básníkovi. Bard Marigold to asi nebude, ale podobně jako Geralt ho budete muset vysekávat z průšvihů, do kterých se omylem dostane.

zdroj: Ubisoft

Na sopečném ostrově se pak usídlí jeden z legendárních kyklopů, Jasný Arges, ale abyste ho udolali, vydejte se za ním až dostatečně zocelení válečnými vřavami. Odměnou za jeho likvidaci vám bude Héfaistovo kladivo. V obchodě tohoto proslulého kováře si můžete odemknout dvě nové úrovně ryteb na zbraně a vybavení, jeho dílnu najdete v jedné z jeskyň v Malisu.

Pokud stojíte na samém vrcholku potravního řetězce řeckých žoldáků, tak si na to moc nezvykejte, protože pár krvelačných jich teprve dorazí. Odměnou za jejich polapení vám budou nějaké ty zkušenosti navíc, peníze, suroviny, ale také štědrá sleva do Héfaistovy kovárny.

V updatu, který do Assassin’s Creed Odyssey dorazí už zítra, si nově můžete nastavit škálování nepřátel a trochu si poladit obtížnost. Nastavení má čtyři stupně, od těžkého, kdy protivníci rostou spolu s vámi, až po velmi lehké, kdy jsou zhruba čtyři levely pod vámi. Škálování se ovšem netýká módu Nightmare.

Zbývá už jen pár drobností, v obchodě si budete moct pořídit několik nových skinů na zbraně a zbroje, legendární dýky a vznešeného oře. A možná se dočkáte i jednoho trochu zvláštního shledání: Bayekova milá, Aya z Assassin’s Creed Origins, se totiž může stát poručíkem na vaší lodi Adrestii.

Nejnovější články