V Assassin’s Creed Origins musíte na rozkaz Kleopatry zničit tajemný kult – možná předchůdce Templářů
zdroj: tisková zpráva

V Assassin’s Creed Origins musíte na rozkaz Kleopatry zničit tajemný kult – možná předchůdce Templářů

15. 9. 2017 13:46 | Video | autor: Václav Pecháček |

Každý elitní vrahoun potřebuje někoho, komu může do krku zapíchnout nůž, jinak by série Assassin’s Creed nemohla fungovat. V minulých dílech byly tepny násilně otvírány templářům, ovšem ve starověkých dobách chystaného pokračování Origins tihle nadvládou nad světem posedlí chlápci ještě neexistovali. Bayek tak bude mít jiného nepřítele – Order of the Ancients, neboli Řád Prastarých. Kdo nebo co jsou Prastaří, to nemám tušení, ale zato vím, že tihle kultisté mají vynikající vkus na obličejové masky.

Jako by nestačilo, že provádějí tajemné rituály, vyhrabávají ze sarkofágů mumie a touží vládnout Egyptu, Bayekovi nepřátelé nosí na obličejích vpravdě úchvatné výtvory. Jeden zvolil šakalí hlavu, druhý se zase inspiroval Tutanchamonovou pohřební maskou… No, je to stylový způsob, jak skrýt svou identitu, i když masky musí být pekelně těžké, a ještě v nich nic nevidíte. Z hlediska čiré praktičnosti bych možná doporučil černou pásku na oči po vzoru Rafanů.

Řád je hybatelem nepříjemných událostí, které svým krvavým proudem strhly i hlavního hrdinu, a zpoza trůnu ovládá mladého faraona Ptolemaia, Kleopatřina bratra. A právě mladá aristokratka v traileru přehnaně dramatickým hlasem přesvědčuje Bayeka, aby si s Prastarými vyřídil účty tak, jak to umí nejlépe – lukem, mečem, skrytou čepelí, a samozřejmě taky svým věrným orlem Senu, který je ovšem ve skutečnosti dron.

zdroj: Archiv

Je otázka, zda lze Řád považovat za předky templářské organizace. Proti tomu hovoří skutečnost, že Kleopatra tyhle stínové loutkaře zjevně nenávidí, a přitom je dle asasínských legend sama asociovaná s templáři, stejně jako její milenec Julius Caesar. Dojde tedy k nějaké pěkné zradě, nebo k předělání příběhového pozadí? Možná se nestane ani jedno – v době, kdy se Origins odehrává, zbývá královně ještě skoro 20 let života, což je dost dlouhá doba na to, aby její osobní přesvědčení časem patřičně zmutovalo.

Všechny možné otázky budou jistě zodpovězeny v samotné hře, která se chystá na vaše konzole i PC 27. října. Do té doby se můžete zavrtat například do Alešových pozitivních dojmů z hraní.

Nejnovější články