V Boundary po sobě v nulové gravitaci střílejí kosmonauti
zdroj: Surgical Scalpels

V Boundary po sobě v nulové gravitaci střílejí kosmonauti

3. 4. 2020 11:52 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Stav beztíže, nebo aspoň snížené gravitace, mě vždycky fascinoval. Zatímco ve sci-fi filmech jde už o celkem otřepaný motiv, v rámci her mi přijde na mysl snad jen nedávná Prey. Nedostatek povlávání prostorem by nám ale mohla nahradit nadcházející čínská nezávislá střílečka Boundary, v níž se stanete „astroperátorem“, který kromě znalosti své zbraně a terénu bude muset operovat taky s fyzikou.

O nápadu zasadit Boundary na oběžnou dráhu, nikoliv na další z mnoha vesmírných základen, se na oficiálním blogu PlayStationu rozpovídal jeden z jejích tvůrců, producent studia Surgical Scalpels Jung-liang Cchuej: „Střílečky z pohledu první osoby jsou klasický žánr, který hráče zavedl do spousty různých míst a časových období, válek, měst, a dokonce i na jiné planety. Tak jsme si řekli: ‚Proč neudělat tentokrát jeviště přímo z vesmíru?‘“

Váš pohyb na bojišti nebude omezovat gravitace, ze stavu beztíže ale zároveň pramení jiná omezení. Kupříkladu budete muset být mnohem kreativnější, co se týče krytí. Místní astronauti využívají při skrývání slabých přitažlivostí na bázi molekul známých jako van der Waalsovy síly, které v přírodě používají třeba gekoni. Tady vás speciální zařízení generující podobné síly zaháčkuje do krytu.

Coby astroperátoři budete mít k dispozici přitahovací hák, jenž váš přesun na bojišti urychlí, mají ho ale samozřejmě i vaši nepřátelé. Zároveň máte na zádech batůžky se stlačeným plynem, jimiž řídíte svůj pohyb.

zdroj: Surgical Scalpels

Akce je v Boundary čistě multiplayerová na bázi 5 proti 5. Svého kosmonauta si můžete různě specializovat na klasické bojové role, každý z nich má jednu aktivní a jednu pasivní schopnost a další vlastnosti. Někteří jsou rychlejší za cenu nižšího zdraví a tak podobně. Postupem ve hře si budete odemykat vylepšení na zbraně, ale třeba také nové trysky na jetpack.

Důležitou součástí taktiky bude plánování skladby munice v zásobníku, kterou si určíte před zápasem, což je mechanika, která připomíná spíš hardcore letecké simulátory než běžné střílečky a mohla by žánr zajímavě osvěžit. Pokud by vám tedy v tomto směru nestačila ta nulová gravitace.

Vývoj Boundary začal v rámci iniciativy Sony China Hero Project. S tou firma přišla krátce poté, co Čína v roce 2014 konečně v zemi povolila prodej importovaných herních konzolí. Hardware sice začal být dostupný, horší to ale bylo se samotnými hrami, Sony se proto rozhodlo podpořit místní nezávislou scénu a jedním ze vzniklých týmů byl právě Surgical Scalpels.

Podle Cchueje jsou základní systémy hry hotové a studio nyní pracuje na nových mapách, zbraních a také kosmetickém obsahu. Boundary by na PlayStation 4 a PC mělo doplachtit během letošního roku, ještě předtím bude k dispozici otevřená beta.

Nejnovější články