V božské strategii Godhood získáváte nové následovníky taktickými rituály
zdroj: tisková zpráva

V božské strategii Godhood získáváte nové následovníky taktickými rituály

7. 1. 2019 15:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Hrát si na boha má své nezaměnitelné kouzlo. Zároveň může tato disciplína nabývat mnoha různých podob, například ve hře Reus jste pomocí elementálů přetvářeli povrch a podnebí celé planety. Její tvůrci ze studia Abbey Games nehodlají opustit tento specifický žánr, čehož je důkazem chystaná strategie Godhood. Jejím středobodem bude vaše náboženství, které rozšíříte s pomocí (krvavých) rituálů.

Jako v každé jiné božské hře ani zde nemáte přímou kontrolu nad svými ovečkami. Božskou rukou jen sem tam zasáhnete, abyste kmenovým drobečkům udali nový směr, ale jinak si zkrátka mnete ruce nad každou jejich modlitbou. Masa uctívačů se stará o vaši existenci, zatímco hrdinní učedníci vám pomohou s šířením své a vaší víry.

Každý učedník je pro vás bytostně důležitý. Patří do nějaké třídy, dosahuje určité úrovně, formují ho vlastnosti a schopnosti. Poslední jmenované dostává přímo od vás a využívá je pro konvertování členů jiných kmenů, kteří vyznávají konkurenční náboženství.

zdroj: Archiv

Konvertování probíhá v aréně, kde se setkají tři a tři učedníci znepřátelených stran. Jde o tahový souboj, do kterého už nemůžete zasáhnout. Na jeho začátku si jen zvolíte typ schopnosti, kterou mají vaši stoupenci preferovat (útok, obrana a další). O zbytek se postará hra.

Můžete například jednu postavu zaměřit čistě na boj a zbylé dvě na její obranu. Boj ale nemusí zahrnovat jen násilí. Protivníka můžete zastrašit nebo ho přesvědčit moudrými slovy. Koneckonců, je to vaše náboženství, sami si zvolte cestu získávání nových následovníků, až Godhood v letošním roce vyjde.

Nejnovější články