V Egyptě Assassin's Creed Origins bude horko nejen kvůli sluníčku, ale taky hořícím palácům
zdroj: tisková zpráva

V Egyptě Assassin's Creed Origins bude horko nejen kvůli sluníčku, ale taky hořícím palácům

17. 10. 2017 10:30 | Video | autor: Václav Pecháček |

Do Egypta dorazila revoluce v podobě chlápka zahaleného do divných hadrů. Hlavní hrdina Assassin’s Creed Origins, Bayek, je sice něco jako starověký policajt, ale nejnovější hraný trailer ukazuje, že by rozhodně nechránil zavedené pořádky s obuškem na Národní třídě. Naopak se zjevně pokusí v Kleopatřině říši zburcovat povstání mas, a to pomocí prostředků, které Asasíni odnepaměti ovládají nejlépe – tedy kreativního zabíjení nepohodlných jedinců.

Stráže ve vězení by se neměly promenádovat moc blízko mříží. Tvrdí spáči v krajině nilské si musí dávat pozor na jedovaté hady. A když se koupete v obrovské vaně a zaujatě si vás prohlíží dvojice krásných žen, zdaleka to nemusí být tak dobrá zpráva, jak by to mohlo na první pohled vypadat. Bayekovi přívrženci od svého lukem, mečem a skrytou čepelí vládnoucího mentora zjevně nějaké ty triky pochytili.

zdroj: Archiv

Jen by mě zajímalo, o jaké povstání se vlastně jedná z historického hlediska. Nenapadá mě žádný známý konflikt, který by odpovídal zobrazeným událostem v dané době, tedy cca 50 před Kristem, přestože autoři série svou fantazii rádi podkládají reálnými základy. Že by snad Bayek burcoval lid proti Caesarovi při obléhání Alexandrie? Nebo podrýval autoritu faraona Ptolemaia na rozkaz jeho sestry a spoluvládkyně Kleopatry? Kdo ví. Já ne.

Za deset dní se to ale možná dozvíme. Nejočekávanější a nejodlišnější Assassin za dlouhou dobu se totiž vyloupne ze stínů na PC, PlayStation 4 a Xbox One 27. října.

Nejnovější články