V Halo Wars 2 bojujete proti mocnému válečníkovi a geniálnímu taktikovi
zdroj: tisková zpráva

V Halo Wars 2 bojujete proti mocnému válečníkovi a geniálnímu taktikovi

25. 7. 2016 10:54 | Video | autor: Aleš Smutný |

první trailer na Halo Wars 2 ukázal, že středobodem děje této realtime strategie bude souboj dvou stratégů – Jamese Cuttera, kapitána lodi Spirit of Fire a Atrioxe, velitele žoldnéřské skupiny Banished. Ačkoliv je Atriox Brute, rozhodně se nepodobá těm, které jste s většími či menšími obtížemi likvidovali v Halo hrách. Jak ukazuje nové video, v němž vývojáři z 343 Industries vysvětlují zápletku, Atriox bez problémů odrazí útok komanda Spartanů, ale především představuje inteligentního a prohnaného vojevůdce.

Ve videu vám lidé zodpovědní za příběhové zasazení do celého Halo universa vysvětlí, že posádka Spirit of Fire se probrala po 28 letech v kryospánku nad Arkem, obří strukturou Forerunnerů, která vyrábí prstence, které dali jméno celé sérii – Halo. Kapitán Cutter nemá aktuální rozkazy, protože skoro tři desítky let loď putovala vesmírem, jediný kontakt se současnými lidmi tvoří civilní AI, která působí víc rozrušeně, než jsme byli zvyklí u Cortany (i když ani ta není poslední díly vzorem chladně uvažující umělé inteligence).

Ve hře se samozřejmě do role kapitána Cuttera dostanete vy a cílem bude porazit Banished a nebo alespoň udržet posádku vaší lodi naživu. Na Halo Wars 2 spolupracují 343 Industries s Creative Assembly, přičemž první jmenovaní mají nejspíš na starosti právě příběh a celkové dějové zasazení do kontextu aktuální časové linie. Je proto uklidňující, když zmiňuji, že jsou si vědomí toho, že hráči od kampaně čekají pořádný a propracovaný příběh.

Samotnou herní kostru budou tvořit primárně v Creative Assembly, která má hodně zkušeností s tvorbou strategií ze série Total War. Dvojka Halo Wars ale bude v rámci žánru někde jinde, půjde o klasickou realtime strategii. Ostatně, tým, který ji vyvíjí nestál za posledními Total Wary, ale jde o menší skupinku, která vytvořila Alien: Isolation. Prozatím ale o hře víme především hodně detailů o příběhu a to, že se speciální přístup Atrioxe a Banished promítne i do jejich výbavy. V minulém článku jsme psali i o plánovaných multiplayerových módech, ale na ukázku z hraní pořád čekáme. Času je ale dost, hra vyjde až 21. února na PC a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články