V kampani Battlefieldu V najdete norskou odbojářku, koloniálního vojáka i německého tankistu
zdroj: tisková zpráva

V kampani Battlefieldu V najdete norskou odbojářku, koloniálního vojáka i německého tankistu

16. 10. 2018 16:59 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jsem rád, že DICE se drží formátu kampaně, jaký nastavili v Battlefieldu 1, tedy série povídek z fronty. V první řadě máte větší šanci najít nějakou, která vás chytne, když jiná zklamala, a v té druhé umožní scenáristům experimentovat s formou vyprávění, ať už jde o Avanti Savoia, nebo ještě lepší „nespolehlivý vypravěč“ ve Friends in High Places. V Battlefieldu V na vás čeká také několik příběhů, které ukazuje nový trailer, a to s dabingem Marka Stronga.

První příběh se jmenuje Nordlys a sleduje cestu odbojářky v zasněženém Norsku. V Under No Flag se ocitnete v roli britského vojáka za nepřátelskými liniemi. Tirailleur přinese pohled, jaké to je bojovat za domovinu, která není vaší domovinou, v uniformě francouzských koloniálních vojáků (ano, byli a bylo jich hodně), nejspíše senegalských tirailleurů, a v příběhu The Last Tiger se stanete členem posádky německého Tigeru v pouštích severní Afriky. Poslední příběh vyjde ovšem až v prosinci, zatímco celá hra 20. listopadu.

Potěšily mne hlavně dva příběhy, či War Stories, jak se kampaň jmenuje. Tirailleur zpracovává téma, které není mimo Francii a Velkou Británii příliš známé, tedy koloniální vojáky, kteří válčili a umírali na bojištích druhé světové války, a to včetně těch evropských. Škoda, že tu není ještě jedna povídka, která by se věnovala Gurkhům, ale třeba se dočkáme v nějakém updatu zdarma, včetně pacifické fronty. Ostatně, neztratil by se i příběh z Rudé armády a Japonska, Osa už totiž není tabu.

zdroj: Archiv

The Last Tiger zase slibuje pohled na válku z pohledu německých vojáků, kteří zpochybňují, zač vlastně bojují. Jde o zřejmě nejlepší formu, jak pohled z této strany pojmout, tedy samozřejmě pokud se výsledek vyrovná alespoň zčásti potenciálu tohoto tématu. Škoda, že jsme se v jedničce nedočkali mnohem méně ožehavého tématu německých či rakousko-uherských vojáků…

Nicméně, nakonec bude kampaň v Battlefieldu V zase tím, čím v předchozích dílech série. Více či méně zábavnou akcí na pár hodin, ovšem hra samotná bude muset stát na multiplayeru. Ten v jedničce byl zábavný a návykový a, popravdě řečeno, nechce se mi z bojišť první světové války na ta druhoválečná, která jsem si za ty roky už trochu okoukal. I když, dejte mi bránit most u Arnhemu a jsem váš. Battlefield V vychází na PC, PS4 a Xbox One 20. listopadu, respektive 15. listopadu, pokud si koupíte Deluxe edici.

Nejnovější články