V krásném akčním RPG Epistory bojujete proti nepřátelům přesným psaním
zdroj: tisková zpráva

V krásném akčním RPG Epistory bojujete proti nepřátelům přesným psaním

4. 4. 2016 13:41 | Video | autor: Aleš Smutný |

„Typing“ hry, ve kterých se k cíli prodíráte přesným psaním textu na obrazovce, nejsou vzácností. Ale jen málokterá se může pochlubit tak půvabnou grafikou a především hratelností jako Epistory - Typing Chronicles. Razí sice tradiční rétoriku, že vás naučí lépe psát na klávesnici, zároveň nepřestává být skutečnou hrou. Krom psacích bojů můžete očekávat puzzly, prozkoumávání dungeonů a vyprávění příběhu.

V roli múzy se pohybuje po neznámém, nepopsaném světě, který svým objevováním vytváříte. Ze začátku čelíte jen překážkám, které během volného pohybu po mapě odstraňujete psaním. Když vám v cestě leží padlý strom, zničíte jej napsáním „tree“ apod. Postupem času se ale objeví potvory, které vás mohou jednou ranou zabít. Vy je zabijete různým počtem ran do klávesnice.

Čím má potvora delší jméno, tím je nebezpečnější. Počáteční malé mrchy, vyžadující napsat „bug“ či „fly“, může velmi rychle vystřídat třeba „soak flee“. Podobně psaním řešíte i puzzly, ale tím hrátky s Epistory nekončí.

Pokud se vám daří psát bez překlepů, vytváříte komba, s jejichž pomocí získáváte více zkušeností, které investujete do schopností, třeba rychlosti pohybu lišky, na níž hlavní hrdinka jezdí. Epistory – Typing Chronicles v sobě skrývá větší množství nápadů než je jen boj s pomocí psaní.

zdroj: Archiv

Že nebude hra příliš lehká či těžká, by měla zajistit adaptivní obtížnost, která reaguje na rychlost psaní a upravuje tomu složitost slov. Ačkoliv mezi jazyky nenajdete češtinu, můžete se tímto způsobem učit psát nejen v angličtině, ale také francouzštině, němčině, ruštině, polštině, portugalštině a španělštině. Hra navíc podporuje několik formátů rozložení kláves - QWERTY, QWERTZ, AZERTY, BEPO, Dvorak, Workman a Colemak.

Ve svém rámcově prostém konceptu vypadá Epistory - Typing Chronicles zábavně, díky povedené grafice půvabně a především působí jako typická "škola hrou". Potvrzují to i první uživatelské recenze na Steamu, kde si hru můžete koupit, stejně jako na oficiálních stránkách.

Nejnovější články