V Metru Exodus si během vteřiny z prosté pistole uděláte snajperku, samopal i brokovnici
zdroj: tisková zpráva

V Metru Exodus si během vteřiny z prosté pistole uděláte snajperku, samopal i brokovnici

23. 1. 2019 8:50 | Video | autor: Patrik Hajda |

Metro Exodus začíná být úplně všude, ale těžko se jím přejíst, když na každých dalších záběrech vypadá zase o kousek lákavěji. Minulý týden se vyrojily záběry z hraní v jedné z otevřených pouštních lokací, kde se lehce představil i rozsáhlý crafting zbraní. Jak rozsáhlý? Speciálně o tom pojednává nové video.

Pokud budete potřebovat vyrobit nějakou novou hračku či její část, budete muset v ruském postapo světě najít ponk, na kterém jednotlivé součástky smontujete v požadované dílo. Zato výměnu různých prvků zbraně zvládnete na koleni kdekoliv, klidně na dohled mutantů šourajících se vaším směrem.

Možnosti úprav prakticky neznají omezení. U klasického samopalu můžete vyměnit hledí, hlaveň, pažbu i zásobník. Na to už jsme zvyklí z mnoha her. Jenže tady tuning zachází tak daleko, že prakticky z jakékoliv zbraně uděláte jakoukoliv jinou zbraň. Video sice rozděluje arzenál na pistole, brokovnice, samopaly a speciální zbraně jako kuše, ale odlišit od sebe jednotlivé skupiny jednoduše nejde.

zdroj: Archiv

Z příruční zbraně během chvilky uděláte rychlopalnou pušku, dalekonosnou odstřelovačku nebo brutální brokovnici. Zkrátka nepotřebujete nosit hromadu zbraní, jen modifikátory jedné, které vytáhnete podle potřeby. Tedy čistě teoreticky. Realita asi bude trochu jiná.

O své zbraně se musíte starat. To znamená čas od času je vyčistit a opravit, jinak se začnou přehřívat a zasekávat, což v konfrontaci se zmutovaným medvědem nechcete zažít. I když je video bohaté na informace, studio 4A Games zdaleka neřeklo vše, neboť v nadcházejících týdnech (kterých do vydání moc nezbývá) vydá videa do hloubky se zabývající jednotlivými kategoriemi.

Metro Exodus vyjde už 15. února na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Od začátku roku se toho kolem Metra dělo poměrně dost – zmiňované záběry z hraní, příběhový trailer, extrémně limitovaná edice hry, kterou vyhraje pouhých 9 lidí. Pokud vám některá z těchto informací utekla, rozklikněte si ji níže.

Nejnovější články