V No Man's Sky se planety generují během příletu k nim a pak už se nemění
zdroj: tisková zpráva

V No Man's Sky se planety generují během příletu k nim a pak už se nemění

7. 12. 2015 10:23 | Video | autor: Honza Konfršt |

Další video z No Man's Sky nepředvádí prakticky nic nového a celkem je jasné, že tenhle vývoj se ještě protáhne (čemuž také napovídá celkem značný posun data vydání až na polovinu příštího roku). Hra však i v této podobě vypadá fantasticky. Přesvědčit vás o tom chtějí Sean Murray a prezident Šúhej Jošida. Ačkoliv zde nenajdete dříve neviděné prvky, Murray se snaží Jošidovi (a tím i vám) mnoho věcí vysvětlit, především pak ohledně toho, jak funguje procedurální generování planet a jejich podoby.

Sean Murray tak hovoří o způsobu generování obsahu. Planety se generují během vašeho letu k nim a to včetně fauny a flóry. Nicméně, když odletíte, jednou vygenerované potvůrky už zůstanou na svém místěa veškerý obsah je pak samozřejmě generován dostatečně dopředu tak, aby byl zážitek vždy plynulý a svým způsobem také uvěřitelný. Ačkoliv ve videu není moc daleko vidět, je to dané tím, že je zrovna na planetě silná oblačnost. Není to snaha obalamutit hráče, protože hory a vše tam stále je a ve chvíli, kdy se mraky vyberou, uvidíte pořádně do dáli.

Vidět také lze hvězdnou mapu a obrovský rozsah hry, která však půjde – svým způsobem – také dohrát jako ty ostatní – cíl se nachází uprostřed samotné galaxie. Cesta to však bude dlouhá a také i patřičně trnitá a proložená nejedním soubojem. Navíc budete potřebovat neustále vylepšovat svůj hyperpohon, abyste se dostali v galaxii dál. To bude jeden z cílů každého hráče, protože bez lepšího pohonu neobjevíte vzdálenější systémy. Onen střed galaxie by měl být spíše bodem na horizontu úkolů, kam se možná ti nejlepší dostanou... a vlastně se o to ani nemusí snažit a jen objevovat nové světy. Případně, jako Jošida, hledat zábavu v tom, že z planet uděláte jednu velkou střílečku s roboty.

zdroj: Archiv

Nejnovější články