V plošinovce Unravel musíte dát pozor, aby se vám Yarny neodmotal
zdroj: tisková zpráva

V plošinovce Unravel musíte dát pozor, aby se vám Yarny neodmotal

20. 1. 2016 9:59 | Video | autor: Honza Konfršt |

Pohádkově vypadající plošinovka Unravel brzy zamíří mezi hráče – hra vychází 9. února na PC, Xbox One a PlayStation 4 a přinese příběh Yarnyho, malé bytosti upletené z vlny. Že takováto tělesná konstituce může být nejenom výhodou, ale také na škodu, již dokládá nový trailer představující možnosti řešení jednotlivých puzzlů a nástrahy využívání Yarnyho vlněného těla.

Ukázku komentuje kreativní ředitel hry Martin Sahlin – ten se pouští do popisu základních mechanik hry, jež je postavená především na funkčním fyzikálním enginu. Ve hře se jednotlivé objekty chovají dle očekávání a předměty také mají svoji vlastní váhu. Lze s nimi manipulovat, posouvat, otáčet, či je dokonce za pomocí vlny odpalovat.

K tomu se přidává fakt, že Yarny není nekonečný a neustále se odmotává – je tedy třeba navazováním životadárnou vlnu neustále doplňovat. Při své pouti pak Yarny využívá tří základních mechanik – práce s vlnou spočívá v přivazování se k objektům, ve vyhazování vlny v podobě háku a k vázání k pevným bodům v krajině. Na těchto třech základních kamenech následně autoři vybudovali veškeré hádanky ve hře a jejich návrh i tvorbu již popisuje přiložená ukázka.

zdroj: Archiv

Nejnovější články