V pochmurné adventuře A Plague Tale: Innocence je světlo vaším přítelem i nepřítelem
zdroj: tisková zpráva

V pochmurné adventuře A Plague Tale: Innocence je světlo vaším přítelem i nepřítelem

26. 4. 2019 14:29 | Video | autor: Patrik Hajda |

Není moc her jako A Plague Tale: Innocence. Velmi temný středověk zmítaný krvavými válkami se zde mísí s nechutnou morovou ránou. Tisíce krys pokryly špinavé ulice stejně jako zbídačené mrtvoly prostých obyvatel, vojáků a přisluhovačů inkvizice. Tento svět rozhodně není vhodným místem pro osamocené sourozence Amicii a Huga, ale nikdo jim nedal na výběr. Nové záběry z hraní představují nelehké překážky na jejich cestě.

Oficiální nekomentované záběry pocházejí z části hry, kdy sourozenci nejsou pohromadě. Sledujete proto pouze starší Amicii, která se z nějakého důvodu snaží dostat na univerzitu skrz krysami a vojáky zamořené město.

Její pomalý, kradmý postup je plný environmentálních hádanek. V podstatě řeší dvě základní věci. Zaprvé se potřebuje vyhnout zraku lidských nepřátel, jelikož není žádnou zdatnou bojovnicí. Zadruhé musí v přítomnosti krys stát v osvětlené oblasti, jinak ji potká opravdu nezáviděníhodný konec.

zdroj: Archiv

Někdy je řešením dalšího postupu propojení obojího. Například natočení světla pryč od stráže, na které si následně pochutnají krysy. Nebo naopak nalákání stráže s pochodní k sobě vám dodá potřebné světlo pro proklouznutí do dalšího krytu.

Puzzly se nezdají být moc náročné, ale je jich na krátké stopáži poměrně dost. Ve videu se zároveň ukazuje i crafting. Z kruhového menu za pochodu vyrobíte například uspávací látku nebo zapalovač pochodní. Složitější věci, jako jsou vaky rozšiřující kapacitu inventáře, už musíte slepit na dílenském stole.

Od A Plague Tale: Innocence asi nemůžeme očekávat větší akci. Primárně půjde o plíživou adventuru, kde jste spíš znechuceným divákem, který občas ze stínů zatahá za nitky životů nic netušících nepřátel. Pokud se vám krysy bytostně nepříčí a stealth je vám blízký, vyhlížejte 14. květen, kdy hra vyjde na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Nejnovější články