V pravděpodobně odloženém The Sinking City vás vůbec nikdo nepovede za ručičku
zdroj: tisková zpráva

V pravděpodobně odloženém The Sinking City vás vůbec nikdo nepovede za ručičku

28. 2. 2019 10:32 | Video | autor: Patrik Hajda |

Jedna z mnou nejočekávanějších her roku o sobě po delší době dává vědět. A jde o dvě zprávy, jednu skvělou, druhou tolik ne. Tvůrci z Frogwares uveřejnili nové video, jakýsi vývojářský deníček zaměřující se na volnost detektivního vyšetřování v The Sinking City. Zároveň už ale neplatí původní datum vydání.

The Sinking City si navzdory lovecraftovským mýtům zakládá na silné uvěřitelnosti, což se mu daří díky chybějícím ukazatelům čehokoli. Mapa není posetá otazníčky, žádná šipka vás nevede k dalšímu cíli. Musíte se sami zorientovat v ulicích napůl zatopeného města a při ohledávání místa činu a skládání kousků skládačky použít veškerou mozkovou kapacitu.

Nikdo vás nepovede za ručičku. Když nějakou stopu přehlédnete, ani se to nedozvíte. Když někoho z něčeho usvědčíte, hra vám nezahlásí, že nemáte pravdu. Vše je jen na vašem rozhodnutí. Je na vás, kolik práce si dáte s vyšetřováním, jak moc chcete zabřednout do spletitých pavučin.

zdroj: Archiv

Při průzkumu místa činu máte k dispozici spoustu nadpřirozených dovedností, které vám například odhalí události předcházející vraždě. S jinou dovedností zase snáz odhalíte jisté stopy, ale s těmito cennými pomocníky jde ruku v ruce i fakt, že vás trápí bytosti z jiných dimenzí, respektive úvahy nad tím, jestli skutečně existují, nebo jste čím dál tím větší blázen.

S každou ukázkou se těším víc a víc, nicméně čekání, které mělo skončit už za měsíc, bude pravděpodobně o něco delší. The Sinking City mělo původně vyjít 21. března na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One, ovšem toto datum zničehonic zmizelo ze Steamu a na Amazonu se objevilo nové: 31. květen. Tvůrci se v tiskovce o odkladu nezmiňují, ale v jejím závěru jako datum vydání uvádějí pouze letošní rok.

Nejnovější články