V RPG Ash of Gods vám mohou a budou umírat společníci
zdroj: tisková zpráva

V RPG Ash of Gods vám mohou a budou umírat společníci

6. 2. 2018 9:38 | Video | autor: Patrik Hajda |

O nadějném tahovém RPG Ash of Gods jsme psali pár dní před koncem kickstarterové kampaně. Tehdy nebylo vůbec jisté, zda se projektu podaří vybrat požadované finance, když pouhých osm dní před koncem byl stav sotva za půlkou. Ale nakonec se našel dostatek hráčů, projekt Ash of Gods vybral dost peněz a díky tomu se dnes můžete podívat na nové video zdůrazňující důležitost vašich voleb.

Vašek vám ve svém článku shrnul všechny podstatné aspekty hry, která jako by z oka vypadla sérii Banner Saga. Je to RPG s tahovými souboji, které jsou podřízené vašemu karetnímu balíčku. Svým způsobem je Ash of Gods také roguelike, což se v případě příběhové hry projevu trochu jinak – smrt jakékoliv postavy vaší družiny, dokonce i jejího vůdce, nemá na pokračování hry vliv. Tedy, nějaký vliv to určitě má, ale příběh uhání vesele dál.

A kromě toho všeho vás čeká spousta povídání, které je předmětem dnes vypuštěného video. Na každém vašem rozhodnutí záleží. A to doslova. Ne jako v případě adventur od Telltale… To vy rozhodnete, komu pomůžete a koho necháte na holičkách. To vy a vaše skupina za to ponesete následky. Ve svých rukách tak kromě svého života máte i životy ostatních. A leckdy musíte sáhnout po obětování jednoho, aby přežili ostatní. Kdo bude oním obětním beránkem je opět na vás.

zdroj: Archiv

„Představte si pohádku, knižní nebo filmovou, ve které hrdinu jen nedoprovázíte na jeho dobrodružstvích, ale ve které odemykáte všechny skryté pokoje, taháte kostlivce ze všech skříní a odhalujete příběhy, které neměly být odvyprávěny,“ nechal se slyšet spisovatel Sergey Malitsky, autor příběhu v Ash of Gods.

Hra zkrátka klade důraz na realističnost vašeho jednání, kterým se dokážete dostat ze šlamastiky, do které jste se předtím dokázali dostat úplně stejným způsobem. Ve výsledku se budete bát ochutnat i jablko zakoupené od obchodníka, a když už uvidíte šťastný konec na dosah ruky, rázem stojíte čelem vzad a hledíte smrti do tváře. Ash of Gods už teď zní a vypadá dobře a vyjít by měla velice brzy – v březnu.

Nejnovější články