V RTS Iron Harvest vás před bojovými mechy neochrání ani masivní zdi továrny
zdroj: tisková zpráva

V RTS Iron Harvest vás před bojovými mechy neochrání ani masivní zdi továrny

2. 1. 2018 12:15 | Video | autor: Patrik Hajda |

Alternativní 20. léta minulého století se v Iron Harvest sice nesou ve znamení farmářského rozvoje, ale dozvuky 1. světové války jsou patrné na každém kroku. Skomírající Evropou kráčejí obří bojoví mechové, kteří se sem tam připletou do přestřelky znepřátelených stran. V takovou chvíli je nanejvýš důležité vyhledat nějaké krytí, ale jak ukazuje nové video, ani to vás neochrání věčně.

Realtimová strategie Iron Harvest je ve vývoji již déle než rok a ani zdaleka se neblíží do cílové rovinky. Tvůrci z KING Art Games však nelení a chlubí se novým videem, které shrnuje jejich loňskou práci. Během jednoho roku se jim podařilo postavit základy hratelnosti – jmenovitě pathfinding, ovládání, uživatelské rozhraní, různé typy poškození, definovaní zbraní a pancéřování, jednotky a další.

Nás však nejvíce zajímá nejvýraznější prvek hratelnosti, kterým je kompletně zničitelné prostředí. Žádná zídka, žádná budova ani žádná technika se nedokáže měřit se silou ničivých explozí. Ale naštěstí se tu nebavíme o totálním zničení celé továrny po jediném zásahu z bazuky. Budovy se hroutí logicky jen v místech, kde došlo k jejich oslabení. Vysoký komín tak padá správným směrem a ještě s sebou k zemi vezme část vedle stojící stavby.

zdroj: Archiv

Není to jen pastva pro oči, ale také silný strategický prvek. Nepřátelská pěchota schovaná za zídkou je sice problémová pro vaše pěšáky se samopaly, ale stačí jeden granát a zídka i jednotka za ní jsou minulostí. Další nabíhající nepřátele si tak musejí hledat jiný úkryt.

Stejným způsobem se krytí dá i vytvořit. Když totiž konečně skolíte obřího mecha, jeho doutnající trosky skvěle poslouží jako krytí uprostřed jinak otevřených polí. Tento mechanismus bude o to větší výzvou ve hře více hráčů, jejíž implementace (jeden na jednoho) je na programu studia pro nadcházející jaro. Nebude chybět ani příběhová kampaň a v nadcházejících měsících se dočkáme i pořádných záběrů ze hry. Datum vydání je zatím v nedohlednu.

Nejnovější články