V tahovém RPG Stygian: Reign of the Old Ones se nepočítá se záchranou světa
zdroj: tisková zpráva

V tahovém RPG Stygian: Reign of the Old Ones se nepočítá se záchranou světa

30. 7. 2018 10:00 | Video | autor: Patrik Hajda |

Letošní dávku Lovecrafta představuje říjnová hororová detektivka Call of Cthulhu, případně ještě ne moc povedený Cultist Simulator. I příští rok bude na výběr z minimálně dvou titulů – akční adventury The Sinking City a tahového RPG Stygian: Reign of the Old Ones. Poslední jmenovaná se připomíná depresivním videem, které zve k vyzkoušení dema.

Stygian: Reign of the Old Ones se, jak už název napovídá, odehrává v době, kdy Zemi ovládly prastaré bytosti z knih H. P. Lovecrafta. Tentokrát nikdo nezabránil kultistům v jejich vyvolání, takže se lidstvo ocitlo na samotném dně. Všude panuje zmar, málokdo z těch hrůzných výjevů nezešílel.

Vy hru začínáte s ještě docela neotřesenou příčetností, ale nadcházející události ji pořádně otestují. Jakmile si vyberete jeden z osmi archetypů s unikátními schopnostmi a pokřiveným příběhem, zvolíte si svůj vlastní cíl. Ale opravdu vlastní. Záchrana světa už zkrátka není možná, takže můžete zachránit leda tak sebe.

zdroj: Archiv

Jak u vás začne nastupovat šílenství a chápání se začne ztrácet v mlze, přestanete si rozumět s některými lidmi. Vaše aktuální osobnost přímo ovlivňuje vaše možnosti v košatých dialozích, zároveň i vaše bojové schopnosti v tahových potyčkách s nepříčetnými obyvateli Arkhamu.

Stygian: Reign of the Old Ones se můžete věnovat i kouzlům, ale v takovém případě se možná dočkáte ještě horšího stavu. Využívat svou mysl tímto způsobem zkrátka není nic normálního. Všudypřítomná depka hře dodává skvělou atmosféru a že se i dobře hraje, se můžete přesvědčit jednak z mých dojmů ze začátku letošního roku, ale hlavně můžete apokalyptický svět navštívit sami díky demoverzi na Steamu. S plnou hrou počítejte v příštím roce.

Nejnovější články