V Trine 4 se dostanou ke slovu hrátky s vodou a zmrazování objektů
zdroj: tisková zpráva

V Trine 4 se dostanou ke slovu hrátky s vodou a zmrazování objektů

14. 6. 2019 10:52 | Video | autor: Patrik Hajda |

Trine je překrásná série s fantastickou hudbou a promyšlenými environmentálními hádankami, která se letos na podzim vrátí s čtvrtým dílem Trine 4: The Nightmare Prince. Ten slibuje návrat ke kořenům, tedy z předchozího 3D prostředí k 2.5D, a konečně to celé můžete vidět v běhu na souvislých záběrech z hraní.

Kouzelnost hry narušuje jen komentář dvou vývojářů, z nichž jeden nejprve radí druhému, jen aby si ve druhé části společně dali kooperaci. Na scénu se vracejí neodmyslitelní hrdinové ve složení kouzelníka Amadea, rytíře Pontia a zlodějky Zoyi, z nichž každý disponuje jinými vlastnostmi v boji i při řešení hádanek.

Zoya vkládá veškerou svou důvěru v luk, kterým se zbaví nepřátel na dálku. Zároveň ale umí vystřelovat lana, s jejichž pomocí přitáhne jinak nedosažitelné předměty, může jimi spojovat dvě místa a udělat tak ze všech hrdinů provazochodce, případně takovému lanu vdechnout smršťovací moc a otevřít tak těžké dveře.

Hromotluk Pontius rozseká nepřátele svým mečem a sám se kryje před jejich útoky štítem. Ten zároveň poslouží jako odrážedlo, a nejen pro ostatní hrdiny. V Trine 4 se bude zjevně dost pracovat s vodou, kterou štítem odrazíte do malé kytičky, která následně vyroste v obrovskou rostlinu, po které přehopsáte dál.

zdroj: Archiv

Stejným způsobem dostanete světlo ke květinám v jeskyních, jejichž mocné šlahouny uvolní balvany zatarasující cestu. Štít můžete dokonce zmrazit ve zvolené pozici, posunout se dál a použít další štít, čímž dostanete paprsky za roh a vodu do vzdálenějších míst.

Amadeus opět vyvolává rozličné tvary od kostky přes kouli až po plošinky, pomocí kterých vytváří cestu přes nebezpečné propasti a které zároveň hází nepřátelům na hlavu. Nepřátele se zjevují ve zdánlivě prázdných lokacích a spolu s nimi se nečekaně vytvoří i nové fialové plošinky.

Jde o jakousi nákazu lesa, kterou trojice hrdinů musí řešit, přičemž na své cestě (vesměs pouze doprava) pomáhají nejrůznějším zvířátkům se souvisejícími problémy. A vypadá to jednoduše skvěle, takže už se nemůžu dočkat podzimu, kdy Trine 4: The Nightmare Prince vyjde na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi.

Nejnovější články