Válečná střílečka Insurgency: Sandstorm nabídne příběhový mód se dvěma bojovnicemi
zdroj: tisková zpráva

Válečná střílečka Insurgency: Sandstorm nabídne příběhový mód se dvěma bojovnicemi

22. 6. 2017 10:45 | Video | autor: Patrik Hajda |

Co bylo kdysi dávno multiplayerová modifikace do Half-Life 2, se postupem času přerodilo do vlastní značky pod názvem Insurgency s několika miliony prodaných kopií. Byl by tedy hřích značku dále nerozvíjet, o což se tvůrci z New World Interactive snaží ve spolupráci s vydavatelstvím Focus Home Interactive, když připravují Insurgency: Sandstorm - pokračování, které krom jiného nabídne i příběhovou kampaň. Nejenom její prezentaci se věnuje trailer, vydaný během herní výstavy E3 2017.

Pokud vůbec netušíte, oč tady kráčí, představte si staré dobré střílečky s ryzí hratelností a minimem balastu okolo. Insurgency nabídla tuhé multiplayerové bitvy, ve kterých se vyřádili jak hráči samotáři, tak i milovníci kooperativních přístupů.

Insurgency: Sandstorm staví na nejlepších mechanismech svého předchůdce, které obohacuje o velkou spoustu obsahu. Největší změnou bude nejspíše implementace příběhové kampaně, na kterou se zaměřuje nové video.

zdroj: Archiv

Video představuje dvě z několika hlavních postav hry – vysloužilého amerického veterána z války na Blízkém východě, který se dobrovolně vrací do války, a domorodou bojovnici, která se vydává na hodně osobní cestu pomsty ve válkou sužovaném Iráku. Tuhle dvojici doplní francouzský civilista, který se nikdy neúčastnil boje, a další bojovnice proti radikálům.

Tvůrci označují koncept svého příběhového módu za road trip, který se zaměřuje na spojení čtyř odlišných postav, zatímco překonávají celou řadu překážek. Jiný původ a životní zkušenosti postav by měly v kampani vést k zajímavé dynamice vztahů, která by měla příběh zásadně odlišit od tradičních "power fantasy" příběhů ve válečných hrách. Jak se jim to daří, můžete z videa posoudit sami.

Insurgency: Sandstorm zdroj: tisková zpráva

Příběhový mód si můžete projít úplně sami, v kooperaci dvou hráčů na rozdělené obrazovce nebo až ve čtyřech lidech po síti. Opět je tak kladen obrovský důraz na týmové hraní, což by mělo platit i pro klasický multiplayerový mód bez příběhu.

Z dalších novinek můžeme momentálně jmenovat řiditelná lehká vozidla, úpravu postav, odemykatelné kosmetické předměty a možnost zažádat o palebnou podporu. Novinek bude samozřejmě mnohem více, včetně nových herních módů, ale na jejich představení si musíme ještě chvíli počkat. Hra využívá Unreal Engine 4 a vyjde v blíže neurčeném termínu na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články