Valiant Hearts přistupuje k tématu první světové války s úctou
zdroj: tisková zpráva

Valiant Hearts přistupuje k tématu první světové války s úctou

20. 6. 2014 10:15 | Video | autor: Adam Homola |

Byť může svým vzhledem Valiant Hearts: The Great War klamat a připomínat spíše odlehčenou arkádu, autoři přistupují k tématu první světové války smrtelně vážně. Alespoň to tvrdí v novém videu o vývoji hry, který se točí právě kolem dobových faktů, a snaží se vyvolat dojem, že půjde o naprosto seriózní záležitost.

Ubisoft se při honu za historickou akurátností spojil se dvěma agenturami specializujícími se na historické události - za Francii je to CC&C a za Kanadu Ideacom international. Díky nim se mohli vývojáři dostat do databází a archívů, do kterých asi jen tak běžně nahlédnout nejde.

A výsledek? Herní encyklopedie o první světové válce, která už ve hře byla předtím, teď krásně nabobtnala o hromadu dalších faktů a restaurovaných dobových fotografií. Všechno by to mělo hře dodávat lepší kontext a zároveň tak hráče nenásilnou formou naučit něco o konfliktu, který začal před sto lety.

zdroj: Archiv

Z videa už můžete nasát atmosféru, o kterou se Valiant Hearts: The Great War snaží a uvidíte i zapracování fotek a historických faktů do herního prostředí. Pokud se Ubisoftu všechno podaří jak má, tak se můžeme těšit nejen na další (snad) dobrou hru a skvělou vizitku pro UbiArt, ale také na edukativní zážitek ze kterého bychom se mohli i něco přiučit. Škola hrou.

Nejnovější články