Valiant Hearts: The Great War oživí skutečné příběhy z první světové války
zdroj: tisková zpráva

Valiant Hearts: The Great War oživí skutečné příběhy z první světové války

26. 5. 2014 10:10 | Video | autor: Aleš Smutný |

Možná za to může doprovodná hudba, možná děsivý fakt, že velká část kreslených postav má skryté oči a jejich výraz si podvědomě domýšlíte z kontextu scény. Bez ohledu na důvod na mě ale videa z chystané válečné adventury Valiant Hearts: The Great War spolehlivě fungují už od prvního traileru

Jak jste si jistě všimli, Valiant Hearts: The Great War se odehrává během první světové války, což je dle tvůrců téma ve hrách nedostatečně prozkoumané. „Zvýraznili jsme příběhy obyčejných lidí v nevšedních a nelidských situacích.“ Promítnou se do čtyř linií, které jsou sice fiktivní, ale silně inspirované reálnými dopisy a příběhy z války, jež měli tvůrci k dispozici.

V prvním příběhu francouzský farmář Émile na frontě hledá svého zetě, Němce Karla, který logicky bojuje za druhou stranu. Anna je belgická sestra, která se pohybuje na bojišti mezi umírajícími a snaží se nezešílet. George je britský letec, který lhal při odvodech o tom, že umí létat. Freddie je americký voják, který přišel o ženu a jeho způsob vyrovnání se ztrátou spočívá v hrdinských kouscích na bojišti. Všechny propojuje pes, který se všemi stráví nějaký čas.

Ubisoft hru vydává 25. června na PC, X360 a PS3 skrze digitální distribuci.

zdroj: Archiv

Nejnovější články