Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 ukazuje skvělou atmosféru a horší souboje
zdroj: Paradox Interactive

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 ukazuje skvělou atmosféru a horší souboje

19. 6. 2019 12:45 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Na kapacitně velmi podhodnocenou prezentaci Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 jsme se ani přes veškeré snahy s Lukášem na E3 nedostali. Naštěstí žijeme v době, kdy se i videa ukazovaná čistě za zavřenými dveřmi dřív nebo později dostanou ven. Tentokrát i se skřípajícími animacemi a vnitřně mrtvými NPC, ale vynikající atmosférou. Mám déjà vu, nebo jsou Hardsuit Labs věrní originálu?

Chtělo by se napsat, že se z prosluněného Los Angeles přesouváme do pošmourného Seattlu, ale vzhledem k tomu, že se v obou městech pohybujeme ve fixním čase kolem jedné hodiny ranní, nechám si nějaké slunění od cesty.

Demo začíná ve vašem upírském příbytku, odkud se hlavní proměněnec vydává do seattleských ulic, přinejmenším architektonicky poměrně věrných. Chybět nemůže výprava do nočního klubu, který se tentokrát nejmenuje Asylum, ale Atrium, a místní dechberoucí pohyby odkoukali tanečníci minimálně od lva salonů a vládce tanečních parketů velitele Sheparda.

Ehm. Náš hrdina ale spěchá na schůzku s Elif, bezpochyby upírkou, pravděpodobně Toreadorkou. Podle ní musí získat jakási důležitá data od Slugga, metodu řešení ovšem nechá na něm. V tomto případě zahrnuje mimo jiné setkání s Nosferatu Samuelem. Zdá se mi to, nebo od posledně přestali být tak oškliví?

Po rozhovoru následuje trocha akčních pasáží, které mi osobně připadají jako ta nejrozvrzanější a nejmíň vyladěná část dema. Souboje a honičky rozhodně nebyly ani silnou stránkou původních Bloodlines a v téhle linii bude zřejmě pokračovat i dvojka. Přeskakující animace, zasekávání o objekty... velmi povědomé.

Pokud jste ale podobně jako já hráli Bloodlines hlavně na rozhovory a ukecávání, místní dialogový systém vás potěší. Redaktor z VG247 se nicméně setkání se Sluggem rozhodl vyřešit bojovou cestou, na rozdíl od lidí kolem Rock, Paper, Shotgun, kteří na něj byli o poznání hodnější. Elif je jedno, jakým způsobem data získáte, někomu dalšímu v rámci příběhu už to ale tak ukradené nejspíš nebude.

Zatímco ozvučení, dabing a taky hudba v menu jsou na jedničku s hvězdičkou, zejména soubojové sekvence by si zasloužily ještě hodně péče. Pokud se nás tedy Hardsuit Labs nesnaží donutit všechny hrát za Malkaviany a Toreadory a střílení i boji na blízko se ostražitě vyhýbat, což by byla poměrně neotřelá strategie.

Vzhledem k tomu, že Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 vychází za půl roku, mám trochu obavy, jestli soubojům a umělé inteligenci nepřátel ještě někdo stihne pomoct, ale necháme se překvapit.

Nejnovější články