Vampire: The Masquerade – Coteries of New York jsou vizuální novelou o válce Camarilly s Anarchs
zdroj: tisková zpráva

Vampire: The Masquerade – Coteries of New York jsou vizuální novelou o válce Camarilly s Anarchs

29. 10. 2019 11:35 | Video | autor: Šárka Tmějová |

S licencovanými hrami z univerza World of Darkness se v poslední době roztrhl pytel – máme tu minimálně dvě ambiciózní upírská RPG v podobě Bloodlines 2 a Swansong a jedno vlkodlačí s environmentalistickým přesahem Werewolf: The Apocalypse – Earthblood. Coteries of New York jsou žánrově trochu skromnější, jedná se o městskou vizuální novelu založenou na pravidlech páté edice Vampire: The Masquerade.

New York sužuje konflikt mezi dvěma známými upírskými frakcemi, konzervativní Camarillou a vysoce liberální Anarchs. Vy si vyberete postavu na základě sympatií, nebo klanu, podle toho, co je vám bližší. Právě klanové umístění by mělo ovlivnit vaše schopnosti a možnosti v dialozích, protože dává smysl, aby okouzlující Toreadoři vyřešili spor flirtem tam, kde Brujah už budou kopat do bezvládného uzlíčku na zemi.

zdroj: Archiv

Na žádné akční kopání se ale netěšte, vizuální novely totiž akční nejsou tak nějak z principu. Na druhou stranu text snese víc než obraz a není tak finančně náročný, díky čemuž by Coteries of New York měly být velmi znovuhratelné a s hromadou různých úkolových linií i konců. Podle autorů jsou přístupné jak pro veterány světa Vampire: The Masquerade, tak i pro nováčky, které citlivě uvedou do děje.

Vampire: The Masquerade – Coteries of New York vycházejí na PC už 4. prosince, na Switchi pak v prvním čtvrtletí příštího roku. A na rozdíl od Bloodlines 2 je snad alespoň nepostihne žádný odklad.

Nejnovější články