Vampyr v prvním ze čtyř vývojářských deníčků představuje různá monstra londýnského podsvětí
zdroj: tisková zpráva

Vampyr v prvním ze čtyř vývojářských deníčků představuje různá monstra londýnského podsvětí

19. 1. 2018 9:45 | Video | autor: Patrik Hajda |

Vampyr je akční RPG, které si rozhodně zaslouží pozornost. Už loni v létě zaujalo Martina na E3 (viz dojmy) a letos se v redakční anketě týkající se her, které si rozhodně chceme zahrát, dostalo do Vaškova výběru. Jeho vydání posunuté na jaro se kvapem blíží, takže Dontnod rozjíždějí propagační kampaň prvním vývojářským deníčkem.

A čím jiným odstartovat sérii videí než vrhnutím trochy bolestivého světla na různé druhy upírů meziválečného Londýna. Vývojářský deníček nejprve opakuje již stokrát vyřčený úvod příběhu, kterak se vojenský veterán a doktor stane po návratu domů upírem. Rázem musí všechna věda pryč, nastává fáze přijmutí neuvěřitelné pravdy a zvykání si na drsný život plný žízně a výčitek.

Hlavní antihrdina Jonathan Reid patří spolu s mnoha dalšími do skupiny takzvaných Ekonů. To jsou ti klasičtí upíři, kterým vadí světlo, krucifix a česnek. Jejich největším problémem není neustálá touha po krvi, ale mnohem divočejší druh vlkodlačích vampírů – Vulkodů. Ti už svou zvířecí podstatu ve společnosti neschovají. Měří totiž přes dva metry a jsou chlupatí na místech, kde běžní smrtelníci nikoliv.

zdroj: Archiv

Posledními nelidskými obyvateli velkoměsta jsou takzvaní Skalové. U nich byste nějaké upíří vlastnosti hledali marně. Jsou to spíš mutanti přežívající v kanálním systému chodeb pod městem, a zatímco na povrch moc nevylézají, tam dole jsou hrozbou pro všechny. Nikdo neví, odkud pocházejí, ale možná jde o oběti španělské chřipky.

Tvůrci dále vyzdvihují důraz kladený na emoce hráče, kdy vás má zajímat každá vaše oběť. Máte si uvědomit, jaké následky mohou nastat usmrcením dané osoby. Nejde jen o tragédii v rodině, ale v případě nějaké důležitější osoby i o dopad na samotné město. Teď nás čekají ještě tři další vývojářské deníčky s týdenní pravidelností – Episode II: Architects of the Obscure, Episode III: Human After All a Episode IV: Stories From the Dark. Vampyr vyjde během jara na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články