Ve Far Cry Primal nepůjde jen o zabíjení nepřátel, ale i zachraňování spojenců
zdroj: tisková zpráva

Ve Far Cry Primal nepůjde jen o zabíjení nepřátel, ale i zachraňování spojenců

9. 2. 2016 16:32 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ještě dva týdny a vyjde pravěká akce Far Cry Primal. V nejnovějším traileru ji tvůrci představují ze všech možných aspektů, od zbraní, přes lov, crafting, představení nepřátel až po starání se o vlastní vesničku outsiderů. Protože, jak se ukazuje, správa vesnice a vašeho kmene, bude celkem důležitou součástí hratelnosti. Putováním krajinou totiž budete moci zachraňovat členy svého kmene, tak jej posilovat a případně získávat i specializované vesničany. Díky tomu se vám mohou odemknout nové spirituální cesty.

Nicméně, základ hry bude vězet především v boji. K tomu potřebujete zbraně a jak vám video vysvětluje, k dispozici jich bude dost, byť spadají do několika kategorií, od palic, přes kopí, po luky. Že si hra nedělá moc starostí s historickými reáliemi a realitou obecně naznačuje třeba speciální luk střílející dva šípy najednou, ale upřímně, čekali jste od hry,v níž jezdíte na šavlozubém tygru hodně realismu?

Zajímavě vypadají nejen nepřátelské kmeny kanibalů a otrokářů uctívajících sluneční božstvo, ale i slibovaný crafting a snad široké možnosti využití různých zvířat. Ostatně, simulace přírody by měla jít ve Far Cry Primal poměrně dál, než tomu bylo u předchozích her. Jakkoliv jezevec strašící jiná, mnohem větší zvířata spíše spadá do oblasti vtípků referujících ke čtyřce. Což je vlastně na hře sympatické, tedy, že když se vzdala opravdové historicity, nebojí se jít cestou nadsázky. Do pravěku se vydáte na PS4 a Xbox One 23. února a na PC o týden později.

zdroj: Archiv

Nejnovější články