Ve střílečce Insurgency: Sandstorm záleží i na způsobu, jakým otevřete dveře
zdroj: tisková zpráva

Ve střílečce Insurgency: Sandstorm záleží i na způsobu, jakým otevřete dveře

30. 1. 2018 17:30 | Video | autor: Václav Pecháček |

Po zhlédnutí nového traileru na střílečku Insurgency: Sandstorm mě jímá lítost, že plánovaná singleplayerová kampaň byla alespoň odložena, ne-li zrušena. V New World Interactive mají k dispozici krásnou grafiku a rozhodně umí vymyslet velmi napínavý minipříběh, aniž by k tomu vůbec potřebovali nějaké dialogy.

Raněný voják se plíží městem plným vzbouřenců, myslí mu problikávají vzpomínky na katastrofální misi, která ho zavedla přímo do pekla, zírá na nehybné, ztuhlé tváře svých spolubojovníků, pak u jednoho z nich najde zbraň, zamíří na nic netušícího nepřítele, a…

zdroj: Archiv

Příběhový potenciál tu prostě je, zvlášť když kampaň původně měla být založena na fascinující premise: iráčtí extremisté polapili a zotročili jednu ženu, a tou ženou jste vy. Naštěstí máte přátele a víte si rady se střelnou zbraní, takže nastává čas vzbouřit se proti vzbouřencům. To bych si zahrál rád.

Ale ani multiplayerové bitky 16 vs. 16 rozhodně nezní marně, zvlášť když mají být přísně realistické, s gravitací působící na kulky a rozdílnou penetrací projektilů. Navíc se můžete povozit v autech nebo využít dělostřelectvo, helikoptéry i drony.

Mě ovšem nejvíc zaujaly menší, stěží postřehnutelné detaily. Vemte si například otvírání dveří. Zmáčknete kliku opatrně a potichu, abyste na sebe neupozornili zvukem? Jenže když se bude některý nepřítel zrovna dívat vaším směrem, může si v klidu zapálit cigaretu a napálit do vás skrz dřevo olověnou salvu. Nebo dveře vyvrátíte ramenem, ale naděláte víc hluku než rozzuřený slon? Nezvyklá taktická volba je na vás.

Insurgency: Sandstorm se kromě PC chystá i na PlayStation 4 a Xbox One, a nedojde-li k dalšímu nečekanému posunu, dveřní násilí i něžnosti započnou už v průběhu letošního roku.

Nejnovější články