Ve světě „ruského Bioshocku“ Atomic Heart létají vzduchem robotičtí červi i řeky
zdroj: Mundfish

Ve světě „ruského Bioshocku“ Atomic Heart létají vzduchem robotičtí červi i řeky

6. 2. 2020 11:35 | Video | autor: Patrik Hajda |

Tvůrci ambiciózní akce Atomic Heart se na delší dobu odmlčeli, ale na své hře připomínající Bioshock a Control naštěstí nepřestali pracovat. Místo slibů nám ukazují nové záběry z hraní v kratším traileru a stále to vypadá jako něco, co si jednoduše chceme zahrát.

Atomic Heart se očividně odehrává ve velmi zvláštním světě, který ovládají roboti různých tvarů a dovedností a anomálie jsou na denním pořádku. Možná budou jiné kouty hry klidnější, ale oblast, na kterou se zaměřuje nové video, je prostě šílená.

Modrou oblohu zničehonic prořízne obrovský robotický had, který původně mohl sloužit třeba k dolování tunelů. S jakým záměrem byla vyrobena kutálející se žába, je mi ale opravdu záhadou. Zato poletující včelky jsou snadno rozluštitelné – umí ostatním robotům vrátit „život“, zatímco vás neváhají připravit o ten váš.

V Atomic Heart dojde na palné zbraně, ale zatím to vypadá, že mnohem častěji budete třímat pořádné kladivo, které si navíc pomocí telekineze můžete přivolat z dáli. Stejnou schopností můžete sbírat předměty v okolí a ve stylu Jesse Faden z Controlu je vrhat po nepřátelích.

Ale asi nejzajímavějším prvkem jsou levitující říčky, jakési shluky vody či jiné čiré tekutiny, které se samovolně vznášejí ve vzduchu, jako by šlo o vzduchoprázdno. Můžete do nich vskočit a zaplavat si, ať už k tomu budete mít jakýkoliv důvod.

Závěr videa vás nenechá na pochybách: v Atomic Heart nebudou chybět souboje s roztodivnými bossy. Celkově to vypadá dost šíleně a doufám, že příběh, o kterém se toho tolik neví (jste agent KGB vyslaný do tajemného střediska), tomu dá patřičný smysl.

Hra je plná neznámého a nevysvětleného, čímž je i lákavá. Počítá se s ní na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One, ale zatím neznáme ani plánovaný rok vydání.

Nejnovější články