Ve Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 začínáte jako druhořadý proměněnec
zdroj: tisková zpráva

Ve Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 začínáte jako druhořadý proměněnec

25. 4. 2019 11:48 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Po oznámení pokračování kultovního upírského RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 se pomalu začínají rojit první detaily týkající se zasazení i vaší úlohy v klany ovládaném Seattlu. Po hromadné proměně skupinou upířích odpadlíků se z vás stane Thinblood, druhořadá krvežíznivá kasta. I upírská spodina ale má speciální schopnosti, navíc nikdo neříká, že se na potravním řetězci nemůžete prokousat někam výš.

Přestože Thinbloodi jsou v rámci World of Darkness klany považováni za slabší a ne moc pozoruhodné, v Seattlu se k nim kupodivu chovají téměř jako k sobě rovným. Severoamerické město ovšem nedávno přešlo do područí Camarilly, takže i když mají šanci postupně se dostat do některého z konkrétních klanů, které Paradox představí později, rozhodně jejich slovo nemá takovou váhu.

Trojice disciplín, které si coby Thinblood můžete zvolit, jsou adaptací ze stolního RPG. První z větví s názvem chiropteran představuje upírskou příchylnost k netopýrům – umožní vám na krátkou vzdálenost plachtit, anebo povolat přátelské hejno a poštvat ho na své nepřátele.

Druhá série schopností Thinbloody nechává využívat telekinezi, tedy pohyb s předměty pomocí mysli. Mohou vytrhnout nepřátelům zbraň z ruky, nebo nechat levitovat přímo je. S postupným vylepšováním téhle dovednosti můžete časem nechat poletovat nábytek a pohazovat si s protivníky jako s papírovými vlaštovkami.

zdroj: Archiv

Poslední volbou pro slabou upírskou vrstvu je nebulace, tedy schopnost ovládat mlhu. To může znít jako dost stupidní schopnost, ne ovšem pro fanoušky plížení. Speciální oblak, do kterého se Thinblood může na chvíli zahalit, totiž tlumí zvuk kroků a navíc ho skryje zvídavým očím okolí. Nebo se dokáže v mlhu sám zčásti proměnit, což se hodí jak při nehmotném škrcení nepřátel, tak při procházení úzkých prostor. Ventilační šachty jsou rázem vaším nejlepším přítelem. Na lidské protivníky taky můžete seslat obláček agresivní mlhy, která je znehybní, oslepí a nakonec udusí.

Oproti předloze ze stolního RPG jsou tedy trochu silnější a možnost přidat se ke klanům taky není něco, co by jim v ní bylo standardně umožňováno. Po připojení se k některé ze skupin vám navíc zůstanou všechny schopnosti, které zní dost dobře už na papíře. Thinbloodi jsou sice na sluníčko méně náchylní, než Kindred, kteří při styku se sebemenším paprskem hoří, i tak se ale tvůrci rozhodli, že se Bloodlines 2 budou odehrávat čistě v noci. Čekat na soumrak by totiž z herního hlediska nebyla moc velká zábava.

zdroj: Archiv

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 vyjdou někdy příští rok, tvůrci v následujících měsících plánují představit také konkrétní klany a jejich schopnosti, které by z jejich prestiže měly být ještě drsnější než možnost proměnit se v obláček páry a někoho tak uškrtit anebo ho nechat roztrhat na kusy hejnem netopýrů. Jako by tohle nebylo dostatečně drsné!

Nejnovější články