Video shrnuje vše, co potřebujete vědět před vydáním Kingdom Hearts 3
zdroj: tisková zpráva

Video shrnuje vše, co potřebujete vědět před vydáním Kingdom Hearts 3

25. 1. 2019 13:24 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Značka Kingdom Hearts u nás sice možná není tak populární, ale v Americe i v Japonsku jde o jednu z těch nejvíce hraných a třetí díl je ve skutečnosti už dvanáctým v sérii. Zároveň jde o titul dlouho očekávaný, od oznámení do dnešního vydání uběhlo skoro šest let. Dnešek se nicméně týká jen Japonska, zbytek světa si na návrat do fantasy světa šmrncnutého Disney postavičkami počká do úterý.

Hlavním hrdinou bude stejně jako dříve v sérii Sora, kterého doplní kačer Donald a Goofy, plus dvě proměnlivé postavy podle potřeby. Společně musíte zabránit temnotě, aby zachvátila celý svět, především prostřednictvím hack’n’slash soubojů a speciálních klíčomečů, se kterými mohou bojovat pouze šlechetné duše a proměňují se tím, jak postupně plníte různé mise.

Kromě zbraní má Sora k dispozici i živelnou magii, takže se bitvami můžete proklouzat a vytvářet vzdušné víry, abyste zvrátili vývoj střetu na svou stranu. Hlavním způsobem přesunu po světě Kingdom Hearts 3 bude opět gumídková loď, která je vozítkem a zbraní v jednom a její prvky si můžete přizpůsobovat podle potřeby.

zdroj: Archiv

Na filmech s postavičkami od Disney jsme vyrůstali asi všichni a tohle by mohl být zajímavý způsob, jak se vrátit zpátky do dětství, protože jednotlivé levely simulují světy různých animovaných filmů. Každý z nich přinese zajímavý nový element i v rámci hratelnosti, takže v tom inspirovaném Ratatouille můžete vařit, ten z Na vlásku zase obsahuje hudební minihru, v Ledovém království se sáňkuje a Piráti z Karibiku vás nechají se potápět a bojovat na lodích.

A k tomu narazíte na stovky a tisíce dalších odkazů na různé reálie z disneyovek i z předchozích jedenácti dílů Kingdom Hearts. Zpátky do dětských let se s Kingdom Hearts 3 budete moct vrátit příští týden v úterý 29. ledna, a to na PlayStation 4 a Xbox One. Recenze ze zámoří zatím hlásí veskrze pozitivní dojmy.

Nejnovější články