Video z Child of Light představí hru a hladí po duši
zdroj: tisková zpráva

Video z Child of Light představí hru a hladí po duši

24. 4. 2014 20:00 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Večerní chvilku pro zklidnění přináší působivé video od vývojářů z Ubisoftu Montreal. Jejich brzy vycházející pohádkově hopsací JRPG jménem Child of Light působilo jako poklidný zážitek už ve všech předešlých videích. Teprve nynější tříminutové seznámení s hrou a vývojáři ovšem rychle a jasně vypichuje nekrásnější prvky téhle nakažlivě dojemné pohádky. 

Child of Light vypráví o mladé dívce Auroře, která stoná s vážnou chorobou, a jednoho dne se probudí do magické země Lemurie. Aby se v zápletce, podobné Alence v Říši divů, vrátila Aurora ke svému otci, zpátky do reality Rakouska roku 1895, musí porazit zlou Královnu noci. A cesta k tomu samozřejmě vede skrze poznávání fikčního světa i svého vlastního osudu v systému, který kombinuje principy hopsaček a JRPG. Celé to navíc na záběrech ze hry vypadá naprosto famózně.

Videoprezentace o hře řekne vše podstatné. Od rýmovaných dialogů (připodobňovaných k The Rime of the Ancient Mariner) přes dětičky schopné nakreslit ústřední rusovlasou hrdinku až po tlachy o využívání principů bildungsromanu. Toužíte-li po něčem, co se nestydí za absenci detonací a sází naopak na atmosféru pohádek, jak jste je znali z dětství, mrkněte se níže.

Child of Light dorazí už za pět dnů na PC, oba Xboxy, oba PlayStationy i Wii U.

zdroj: Archiv

Nejnovější články