Video z Dishonored 2 porovnává schopnosti Corva a Emily při útěku před čarodějkami
zdroj: tisková zpráva

Video z Dishonored 2 porovnává schopnosti Corva a Emily při útěku před čarodějkami

7. 10. 2016 10:39 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jedna situace, dva hrdinové. Hádám, že jedním z největších dilemat v rámci hraní Dishonored 2 bude už samotná volba za koho hrát – zda za starého známého Corva, a nebo Emily. Aby bylo vaše rozhodování snazší a měli jste lepší přehled o tom, co budou mít k dispozici oba hrdinové, Arkane Studios vydali další video, které se zaměřuje právě na rozdílné schopnosti obou ve stejném scénáři.

Cíle je utéct z Královské konzervatoře, kterou kromě strážných hlídá i kult čarodějek, které by teoreticky měly představovat větší problém, než jsou klasičtí hlídači. Nicméně, ve videu, jakkoliv je jasné, že jde o ideální rychlý průběh někoho, kdo ví, kam se vydat, ani čarodějky nekladou moc odpor. Až budete přemýšlet kudy se asi dát a budete se snažit nezabíjet, nebude to tak snadné.

Každopádně z videa je jasné, že styl obou hrdinů je díky schopnostem velmi rozdílný. Ačkoliv se při vhodném nastavení mohou oba vydat cestou tichošlápka i akčního hrdiny, určité rozdíly tu jsou. Emily většinou sází na přímější konfrontaci, respektive musí počítat s tím, že ji někdo uvidí – ostatně ani její stínový přesun není teleport jako u Corvova Blinku.

Může sice oběti hypnotizovat Mermerize, případně je hromadně omráčit, ale ve chvíli, kdy Corvo prostě skáče z jednoho těla do druhého, působí celý útěk elegantněji. Nenápadný postup s Emily bude dle mého odhadu vyžadovat lepší reflexy a načasování, protože Corvovi se i při cíleném Blinku může zastavit čas, takže má dost času. Samozřejmě vše bude záviset na tom, jak rozdistribuujete bodíky do schopností. Je ale jasné, že za oba hrdiny bude cesta Dishonored 2 dost odlišná. Hra vychází 11. listopadu na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články