Video z Final Fantasy XV předvádí, jak se hraje za Prompta ve druhé epizodě
zdroj: tisková zpráva

Video z Final Fantasy XV předvádí, jak se hraje za Prompta ve druhé epizodě

19. 6. 2017 18:44 | Video | autor: Patrik Hajda |

Jak tvůrci ze Square Enix slíbili, tak i konají, a po první dodatečné epizodě, kde jste si mohli vyzkoušet roli bodyguarda Gladiola, se co nevidět můžete ponořit do temnějšího příběhu obvykle nejveselejšího člena party Prompta ve druhé epizodě, která vychází již za týden, a připomíná se záběry z hraní.

Záběry níže překvapivě odhalují méně informací než původní trailer, ve kterém jste mohli vidět pochmurnější pojetí příběhu, zimní prostředí, možnost jezdit na sněžném skútru nebo používání různých střelných zbraní na rozličné nepřátele ve sterilním prostředí výzkumného komplexu.

Nové video z hraní se zaměřuje na výukovou část druhé epizody, kde se blonďáček Prompt ocitá v misi s názvem Život v zajetí, a jeho cílem je samozřejmě najít cestu ven.

zdroj: Archiv

Nejdříve vás druhá epizoda seznámí s používáním příručního revolveru, který má po vzoru Lařiných Desert Eaglů z Tomb Raidera nekonečno nábojů. Je sice mnohem pomalejší, ale rány zasazuje pořádné. Mezi Promptovy přednosti patří také plížení, během kterého můžete instantně skolit nic netušící ochranku základny, a přitom ji obrat o automatický samopal.

Při jeho používání se vám zaměřovací kurzor zabarví do oranžova, když máte na mušce nepřítele, případně do zelena, když máte na mušce nepřítelovu slabinu. Když mu do slabiny našijete dávku, na moment ho vyřadíte z boje a v klidu mu pak zasadíte finální kulku během efektního saltíčka.

Střelné zbraně si zároveň dobře rozumí s šikovně rozmístěnými výbušnými barely, které si hravě poradí s více nepřáteli najednou. A pokud zrovna nebudou žádné po ruce, stačí sáhnout po bazuce a výsledek téhle show si asi domyslíte sami.

Final Fantasy XV: Episode Prompto vyjde 27. června na Xbox One a PlayStation 4. Stejně jako předchozí epizoda je i tato zahrnuta do Season Passu, případně je k dispozici samostatně. Teď už jen zbývá počkat na třetí epizodu, kde nás čeká Ignis.

Nejnovější články