Video z HD remaku Resident Evil vyvolává záchvat nostalgie
zdroj: tisková zpráva

Video z HD remaku Resident Evil vyvolává záchvat nostalgie

5. 12. 2014 15:48 | Video | autor: Adam Homola |

Zatímco Capcom pracuje na nápravě reputace známé série po vlažně přijaté šestce, už za nedlouho dostanete šanci si připomenout, jak to vlastně celé začalo. Psal se rok 1996 a Resident Evil vyšel na prvním PlayStationu. První remake jedničky následně vyšel už v roce 2002 pro Gamecube a druhý s názvem Resident Evil HD se na PC a konzolích objeví na konci ledna příštího roku. A na záběrech následujícího traileru uvidíte, jaký pokrok hra od původní verze k HD remaku udělala.

HD verze hry mění vzhled, nechává však původní herní mechanismy včetně speciální animace pro otevírání dveří, těžkopádného pohybu, kostrbatého míření, nemožnosti střílet za pohybu apod. Hra je tedy víceméně stejná, což asi fanoušky původní předlohy potěší. Obávám se ale, že spousta mladších hráčů už nebude mít s podobně stavěnou hrou trpělivost, jakou jsme měli před téměř dvaceti lety.

Platí to též o ne zrovna pohodlné práci s inventářem či specifické kameře, kvůli níž občas nevidíte kam jdete. Holt to ale patří k původnímu zážitku a minimálně kamera nebo těžkopádný pohyb výrazně spoluvytváří specifickou atmosféru. Když pořádně nevidíte kam jdete, logicky nemáte páru, jestli a odkud na vás za pár metrů něco nevyskočí (většinou ano).

zdroj: Vlastní

Jestli se řadíte k hráčům, kteří ještě prvního Residenta nehráli, můžete si doplnit vzdělání už 20. ledna, kdy Resident Evil HD vyjde pro PlayStation 4, PlayStation 3, PC, Xbox One a Xbox 360 za vcelku rozumných 20 eur. Za tímto odkazem se můžete podívat na stejný trailer i na YouTube, kde je k dispozici i 60fps verze.

Nejnovější články