Video z PES 2014 předvádí nové technologie
zdroj: tisková zpráva

Video z PES 2014 předvádí nové technologie

14. 6. 2013 10:10 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Konami se během E3 pochlubila prezentací fotbálku PES 2014, odhaleného minulé úterý. Nepřekvapí, že drtivá většina inovací je především technického rázu. Ani nejnovější ročník holt nenabídne mač čtyř týmů najednou, plný aliancí a zvratů, jak autor těchto řádků marně doufá už řadu let. Novinky by přesto díky novému enginu neměly chybět. Vděčíme za ně novému motoru PES 2014 jménem Fluidity, což je ve skutečnosti upravený Fox Engine od Kojima Productions.


Začněme fyzikálními zpřesněními. Tyto jsou sice už týden známé, nově se však o nich lze přesvědčit na vlastní oči na videu v článku. Mezi další novoty patří technologie TrueBall pro, inu, ještě věrnější pohyb kulatého nesmyslu po pažitu i jeho věrnější kontrolu jednotlivými fotbalisty po celých „360°“. S tím souvisí i slibovaná větší volnost a detailnost v ovládání míče, který vývojáři považují doslova za "samostatnou entitu" na hřišti.

PES 2014 bude konečně detekovat kolize hráčů pomocí technologie jménem M.A.S.S. (Motion Animation Stability System), díky čemuž má při zápasech dojít na skutečně sandboxové momentky. Souvisí s tím ostatně plynulá animace pohybu hráčů, jenž je novým milníkem mezi vlhkými sny digitálních animátorů, viz video níže.

...

Závěrem však hře nebude chybět ani trocha srdíčka – a to doslova. Technologie jménem "Heart" slibuje věrně nasimulovat týmového ducha a s tím související reprezentaci emocí dle toho, jestli vyhráváte či prohráváte. V kombinaci s propracovanějšími přihrávkami tak snad má docházet i na situace, kdy v emocích oponenta poznáte, jestli skutečně přihraje tomu holomkovi nalevo nebo bude střílet. Jaký má TrueBall a M.A.S.S. efekt na hru, se přesvědčte na videu.

Pro Evolution Soccer 2014 bude na PS3, Xbox 360, PC a PSP střílet góly někdy koncem tohoto roku.

Nejnovější články